urednistvo@preteklih24.si

Do požara po vsej verjetnosti prišlo zaradi slabo ugasnjene cigarete

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 432 klicev, od tega 84 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.


Slika je simbolična

 

 

VLOMIL NA GRADBIŠČE

Neznani storilec je med 18. in 19. 3. 2020 prerezal plastično ograjo gradbišča na Partizanski cesti v Mariboru in si tako omogočil dostop na gradbišče. Od tam je odtujil več kosov različnega orodja.

Materialna škoda znaša okoli 10.000 evrov.

ODTUJIL KOLESA S PNEVMATIKAMI

Neznani storilec je v noči na 19. 3. 2020, na Pobrežju v Mariboru, z osebnega avtomobila znamke BMW X1 demontiral in si prisvojil vsa 4 originalna BMW kolesa s pnevmatikami. Enako je na isti ulici storil še na osebnem avtomobilu znamke Volvo XC 60, s katerega je odtujil 20 colska kolesa s pnevmatikami.

Vsak od oškodovancev je oškodovan za okoli 4.000 evrov.

VLOMIL V SKLADIŠČE S KMETIJSKO OPREMO

Neznani storilec je v noči na 19. 3. 2020 vlomil v skladišče trgovine v Slovenski Bistrici in iz nje odtujil folijo in mrežo za baliranje ter hidravlično olje za traktorje.

Materialna škoda znaša okoli 3.000 evrov.

POŽAR

Včeraj okoli 13.40 je zagorela vmesna vrstna stanovanjska hiša na Pohorski ulici v Mariboru. Požar se je s terase, kjer je zagorelo, preko lesenega opaža razširil na ostrešje. Požar so pogasili gasilci. Poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na okoli 30.000 evrov.

Policisti in kriminalisti so z ogledom ugotovili, da je do požara po vsej verjetnosti prišlo zaradi slabo ugasnjene cigarete. O svojih ugotovitvah bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.