urednistvo@preteklih24.si

Sodelavca z macolo udaril po glavi

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 37 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 192 klicev. Obravnavali so eno prometno nesrečo, v kateri je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in pet tatvin. 5-krat so intervenirali zaradi kršitev javnega reda in miru.


Slika je simbolična

 

 

V Portorožu je bil dopoldan na pločniku vinjen moški. Kljub opozorilom policistom kraja ni zapustil in je naprej vznemirjal ljudi. 38-letniku so odredili pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Popoldan so izolski policisti ustavili 48-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan smo bili obveščeni, da je na gradbišču v Črnem Kalu zaradi spora sodelavec z macolo udaril po glavi 23-letnega državljana Kosova, ki prebiva v Sloveniji. Z razpočno rano so ga odpeljali v bolnišnico. Po opravljenih razgovorih in zbranih obvestilih, sledi storilcu kazenska ovadba za poskus uboja.

Na Belokriški v Portorožu je nekdo vlomil v hišo. Storilec je vse premetal in ukradel diaskop Carl Zeiss 85t FL s stojalom, 450 evrov in kosilnico na nitko znamke Stihl.

Na Kozini je domačin na odpadu opravljal razreze vozil, ki gredo v nadaljevanju v stiskanje. Do požara pa je prišlo pri razrezu rezervoarja, v katerem je bilo še nekaj goriva. Požar se je posledično razširil še na ostala zapuščena vozila. Ker sam ni uspel pogasiti požara, je poklical gasilce. Opravljen je bil ogled kraja, tuja krivda je izključena.