urednistvo@preteklih24.si

Poškodoval vozilo in odpeljal s kraja dogodka

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 18. marca ob 20.16 uri, obvestili o poskusu vloma v osebni avtomobila znamke VW Golf, ki je bil parkiran na makadamskem parkirišču pod Sveto Goro (Prevala). 


Slika je simbolična

 

 

Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec včeraj med 17. in 20.15 uro prišel do omenjenega osebnega vozila in z neznanim predmetom poškodoval sprednja desna vrata. Na vozilu je nastala materialna škoda. Nepridiprav je po nezakonitem početju s kraja odšel neznano kam. Okoliščine kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz traktorja za gozdarska dela kradli gorivo

Danes, 19. marca zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino goriva v Stari Gori pri Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so delavci gozdnega podjetja včeraj izvajali sečnja gozda v Panovcu. Včeraj popoldne je upravljalec prirejenega traktorja za gozdarska dela (last gospodarske družbe) parkiral omenjeno vozilo na kolovozni poti (Vipavska cesta), danes zjutraj pa so ugotovili, da je neznani storilec tekom noči iz rezervoarja omenjenega traktorja ukradel oz. iztočil približno 80 litrov goriva. S tem dejanjem je neznanec gospodarsko družb oškodoval za 92 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometna nesreča I. kategorije s pobegom na Idrijskem

Policiste PP Idrija so včeraj, 18. marca ob 11.20 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom v Idriji. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega avtomobila, goriškega registrskega območja, svetlejše barve, nekaj minut po 11. uri na makadamskem parkirišču (pri zdravstveni ustanovi) pri premiku zadel zadnji del drugega parkiranega avtomobila znamke Renault in s kraja odpeljal ne da bi oškodovanki nudil ustrezne podatke oz. o nezgodi obvestil Policijo. Na parkiranem vozilu je nastala manjša poškodba (na odbijaču vozila). Ko bo pobegli voznik izsleden, bodo idrijski policisti zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem udeleženi dve vozili

Policisti PP Tolmin so včeraj, 18. marca okoli 19. ure, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo na cesti Gabrje – Volarje (Občina Tolmin) z udeležbo dveh voznikov (stara 20 in 26 let) osebnih vozil. Vzrok prometne nezgode je bila nepravilna stran vožnje, v prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. Tolminski policisti so 20–letnemu povzročitelju zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.