urednistvo@preteklih24.si

Policisti PU Ljubljana izsledili in prijeli 8 tujcev

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 164 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti 31 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 11 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 6 prometnih nesreč z materialno škodo in nesrečo v kateri je bil udeleženec lažje poškodovani. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju in 10 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 18. 3 .2020, od 6. ure in 19. 3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje v Ljubljani, Dolenji vasi in Kočevju izsledili in prijeli 8 tujcev (drž. Iraka, Maroka in Pakistana) , ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

V Podkraju je bilo vlomljeno v garaži, od koder je bilo odtujeno orodje in pnevmatike. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

V Kamniku je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bili odtujeni tobačni izdelki. Škoda znaša nekaj sto evrov.

Za Bežigradom je bilo vlomljeno v kontejner, od koder je bila odtujena mizo s klopjo in grelec. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Prometna varnost
Prometna nesreča:

Včeraj, okoli 13.30 ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Vrhniki v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je padel zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči se je lažje poškodoval. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.