urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali prijavo nedostojnega vedenja občana do zdravstvenih delavcev

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah; 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.


Slika je simbolična

 

 

Dogodki:

Na Jesenicah so včeraj opoldan zagoreli odpadni železniški tramovi. Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo. Ogenj so pogasili gasilci. Škoda ni nastala.

Blejski policisti so včeraj obravnavali kršitev prepovedi približevanja žrtvi nasilja v družini. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

V Kranju so policisti obravnavali prijavo nedostojnega vedenja občana do zdravstvenih delavcev. Moški ni kazal tipičnih znakov okužbe, zahteval pa je, da se ga testira na koronavirus. Po negodovanju je kraj zapustil. Po podatkih Zdravstvenega doma Kranj še vedno ostaja aktualen protokol, da naj oseba, ki sumi na okužbo s koronavirusom, prej pokliče osebnega zdravnika in ta mu bo dal navodila kako ravnati. S protokolom se med drugim zagotavlja tudi splošna varnost in ustrezna dinamika obravnave prebivalstva. V Zdravstvenem domu Kranj poudarjajo, da ljudje za neširjenje bolezni veliko naredijo že s tem, da ostanejo doma.

Promet

Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo povzročitve prometne nesreče s trčenjem v zaščitno ograjo. Moškemu so policisti odredili strokovni pregled in vodijo postopek.

Kriminaliteta

Neznani storilec je včeraj dopoldan na Jesenicah izkoristil nepazljivost občanke in ji odtujil stvari, ki jih je ta neprevidno odložila in nenadzorovane pustila pred vhodnimi vrati. Gre za stvari iz trgovine in denarnico. Osebne stvari imejte ves čas pod nadzorom in jih samih ne puščajte na javnih krajih. Res je, da je ljudi na javnih krajih zaradi
aktualne situacije manj kot običajno, vendar se je treba vseeno obnašati samozaščitno in skrbeti za svojo lastnino.