urednistvo@preteklih24.si

Policisti prijeli storilca ropov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 130 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 30 dogodkov, s področja javnega reda in miru 51 dogodkov in s področja prometne varnosti 24 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali rop, 10 tatvin, 3 vlomov (v vseh primerih je ostalo pri poskusu) in 2 primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in 2 nesreči v katerih so bili udeleženci lažje poškodovani.

Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med 17. 3 .2020, od 6. ure in 18. 3. 2020, do 6. ure, policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso izsledili tujcev, ki bi nezakonito prestopili državno mejo.

Kriminaliteta

Prijet storilec ropov

Policisti so bili včeraj, nekaj pred 16. uro obveščeni o ropu v eni izmed trgovin v Kamniku. Osumljenec je vstopil v prodajalno, kjer je z nožem zagrozil prodajalki in od nje zahteval, da mu izroči denar. Iz blagajne je odtujil nekaj sto evrov gotovine, nato pa peš pobegnil s kraja. Na kraj dogodka je odšlo več policijskih patrulj. Policisti so na podlagi opisa v bližini trgovine prijeli 38–letnega domačina in mu odvzeli prostost.

Poleg opisanega dejanja je osumljen, da je na podoben način v tem mesecu izvršil še dva ropa na območju Kamnika. Osumljen je, da je 12. 3. 2020 in še naslednji dan na podoben način vstopil v trgovino in prodajalki obakrat zagrozil z nožem, ter zahteval denar. V prvem primeru je odtujil nekaj deset evrov gotovine, v drugem pa nekaj sto evrov gotovine.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Osumljeni bo zaradi suma treh kaznivih dejanj ropa po prvem odstavku 206. člena Kazenskega sodnika v roku 48 ur priveden k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti je že bil obravnavan za podobna kazniva dejanja.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, okoli 13. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Dunajski cesti v kateri je bila samo udeležena kolesarka, ki svoje vožnje ni prilagodila razmeram, ter zato trčila v stebriček in padla. V nesreči se je lažje poškodovala in je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 10.30 ure je na Celovški cesti v smeri Centra prišlo do prometne nesreče v kateri je bil samo udeležen voznik osebnega avtomobila. Voznik je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal v desno izven smernega vozišča, ter trčil v obcestni količek, jih še nekaj prevozil, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho in obstalo na vozišču Celovške ceste. V nesreči se je povzročitelj lažje poškodoval. Policisti nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin nesreče in bodo po vseh zbranih obvestilih izvedli ustrezen ukrep.