urednistvo@preteklih24.si

Pri delu s krožno žago se je huje poškodoval 56-letni moški

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 139 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 35 dogodkov, s področja javnega reda in miru 45 dogodkov in s področja prometne varnosti 31 dogodkov.


Slika je simbolična

 

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari.

Posredovali so tudi v dveh primerih nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče v katerih so bili udeleženci lažje poškodovani.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 16. 3 .2020, od 6. ure in 17. 3. 2020, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kočevskega Roga izsledili in prijeli 11 tujcev (drž. Pakistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki s tujci še potekajo.

Kriminaliteta
Vlomi:

Na območju Kamnika je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje in sesalec. Škoda znaša okoli 900 evrov.
V Centru je bilo vlomljeno v poslovni objekt, od koder so bile odtujene različne pijače. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bilo odtujeno orodje. Škoda znaša okoli 100 evrov.

Nesreča pri delu:

Včeraj, nekaj pred 10. uro so policisti bili obveščeni o nesreči pri delu v enem izmed podjetij na območju Kamnika. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda se je pri delu s krožno žago huje poškodoval 56-letni moški. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. O dogodku je bil obveščen delovni inšpektor, ki se ogleda kraja ni udeležil. Po vseh zbranih obvestilih bo obveščeno pristojno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometni nesreči:

Včeraj, nekaj po 15. uri je v Mednem prišlo do prometne nesreče v kateri so bili udeleženi kombi, ter dve osebni vozili. Nesrečo je povzročil voznik kombija, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebno vozilo, ki se je zaradi zavijanja levo ustavilo pred njim. Voznico osebnega vozila je nato odbilo naprej na nasproti vozni pas, kjer je trčila v nasproti vozečega voznika osebnega vozila. V nesreči sta se voznica in sopotnica v enem izmed vozil lažje telesno poškodovali. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 19.30 je na avtocesti pri izvozu za Škofljico v smeri proti Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ker je voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v osebno vozilo voznice, ki je pravilno vozila pred njim po voznem pasu avtoceste. Voznico je nato zaneslo izven avtoceste na travnato brežino, kjer je nato trčila v prometni znak. V nesreči se je voznica lažje poškodovala. Povzročitelj prometne nesreče je vozil pod vplivom alkohola (0,60 mg/l), zato policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.