urednistvo@preteklih24.si

Z javnega parkirišča v Šmarjah nekdo ukradel moped Piaggio vreden 600 evrov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 156 klicev. Obravnavali so sedemnajst prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in sedem tatvin. Intervenirali so petkrat zaradi kršitve javnega reda in miru.


 

Dopoldan je redar v Kopru opazil motorno kolo brez registracije in o tem obvestil policiste. Ustavili so ga v centru Kopra. Ugotovili so , da 35-letni voznik nima niti vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Dekanih je nekdo vlomil v hišo. Pregledali in premetali so prostore, zatem pa odnesli zlatnino, ure višjega cenovnega razreda in druge vredne stvari.

Od 19. 11. 2019 do 10. 12. 2019 je nekdo z javnega parkirišča v Šmarjah ukradel moped Piaggio Zip 50-4T, reg. št. KP0A-N3, vreden 600 evrov.

POOSTREN NADZOR PROMETA MED PRAZNIKI

Ponoči so policisti izvedli poostren nadzor na cestah. Ustavili so 38 vozil in odredili 20 preizkusov alkoholiziranosti. V Izoli je voznik mopeda napihal 1.63 mg/l, voznik osebnega avtomobila pa 0.41 mg/l. Izdali so tudi sedem plačilnih nalogov, in sicer po zakonu o javnem redu in miru in po zakonu o varnosti cestnega prometa.

Pred nami so prazniki, ko je veliko prireditev in druženja. Naj bo to druženje veselo, pod vplivom alkohola pa nikar ne sedite za volan! Policisti bodo dnevno izvajali poostrene nadzore, ki bodo usmerjeni predvsem v preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka, 12. 12. 2019 od 6.00 ure, do petka, 13. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 5 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Koper so obravnavali 3 osebe, policisti PP Piran pa 2 osebi. Dve osebi sta zaprosili za mednarodno zaščito. Postopki še potekajo.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Afganistan 2
Alžirija 2
Maroko 1