urednistvo@preteklih24.si

Prijeta storilca kaznivega dejanja ropa na Kočevskem

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 213 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja javnega reda in miru 45 dogodkov in s področja prometne varnosti 71 dogodkov.


 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 13 tatvin, 8 vlomov ( v dveh primerih je ostalo pri poskusu ) in dva primera poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 31 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč v katerih so bili udeleženci lažje telesno poškodovani. Kršitelju ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 8 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med 12. 12. 2019, od 6. ure, in 13. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Ljubljane, Žalne, Grosuplja in Ivančne Gorice izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:
Na območju Šiške je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in denar. Škoda znaša nekaj tisoč evrov. V Kamniku je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder so bili odtujeni ključi. Škoda znaša okoli 800 evrov.
Na Zadobrovški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in denar. Škoda znaša okoli 1500 evrov.
V Vrhpolju je bilo vlomljeno v hišo in iz nje odtujen nakit in denar. Škoda znaša okoli 1300 evrov.
V okolici Kamnika je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bil odtujen nakit in denar. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
V Grosuplju je neznani storilec vlomil v kletne prostore in iz njih odtujil kolo znamke Giant. Škoda znaša okoli 200 evrov.

Prijeta storilca kaznivega dejanja ropa:

Kočevski policisti so 9. 12. 2019 k preiskovalnemu sodniku privedli 18- letnega osumljenca kaznivega dejanja ropa, ki ga je dne 6. 12. 2019 storil v Kočevju. Prav tako pa so privedli tudi 21- letnika, ki je na isti dan v Kočevju prav tako storil kaznivo dejanje ropa. V obeh primerih je bilo dejanje storjeno na način, da je storilec pristopil do oškodovanca in mu s silo telesa in grožnjami odvzel denar. Zoper oba je preiskovalni sodnik odredil pripor.

Prometna varnost

Prometni nesreči
Včeraj, okoli 21.30 je na štajerski avtocesti iz smeri Domžal proti Šentjakobu prišlo do prometne nesreče v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker svoje vožnje ni prilagodila stanju in razmeram na cesti, zaradi česar je vozilo zaneslo in je trčilo v varnostno ograjo, nato pa obstalo na prehitevalnem pasu. V nesreči se je voznica lažje poškodovala, izdan ji je bil plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17. uri se je na Vrhniki zgodila prometna nesreča v kateri se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval. Voznik osebnega vozila je vozil z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0,74 mg/l), zato je trčil v ograjo mostu, v nesreči pa se je lažje poškodoval. Zaradi povzročitve prometne nesreče mu je bil izdan plačilni nalog. zaradi vožnje pod vplivom alkohola bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.