urednistvo@preteklih24.si

Policisti in kriminalisti še vedno intenzivno preiskujejo včerajšnji oborožen rop pošte v Trnovski vasi

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 283 klicev, od tega 70 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času policisti niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje. 

Izpostavljamo:

OBOROŽEN ROP

Policisti in kriminalisti še vedno intenzivno preiskujejo včerajšnji oborožen rop pošte v Trnovski vasi. Trenutno javnosti še ne morejo predstaviti nobenih novih informacij o tem.

POŽAR

Danes ob 00.16 so policisti bili obveščeni, da v Novincih v občini Sveti Andraž v Sl. Goricah gori nenaseljena starejša stanovanjska hiša in da so gasilci že izvozili proti kraju požara. Kljub hitremu odzivu gasilcev objekta niso uspeli rešiti, hiša je zgorela v celoti. V požaru ni bil nihče poškodovan. Materialna škoda je nestrokovno ocenjena na 45.000 evrov.

Policisti in kriminalisti so z ogledom ugotovili, da je do požara prišlo v kurilnici, na starejši peči centralne kurjave na olje. Od tam se je požar razvil in razširil na ostrešje kurilnice, nato pa še na ostrešje stanovanjske hiše. Sum storitve kaznivega dejanja je izključen, zato bodo policisti podali poročilo pristojnemu tožilstvu.