urednistvo@preteklih24.si

Na Zgornjem Brniku je včeraj pozno zvečer zagorel pomožni objekt in del vozila

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 6 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


 

Na Zgornjem Brniku je včeraj pozno zvečer zagorel pomožni objekt in del vozila. Okoliščine kažejo, da se je vnel material pred objektom. Nastala je materialna škoda. Po do sedaj zbranih obvestilih je tuja krivda izključena.

V Škofji Loki je bila podana prijava o sumu zbiranja prispevkov brez dovoljenj.

V Kranju so policisti obravnavali prijavo o rabi pirotehnike v okolici osnovne šole Jakoba Aljaža. Kršitelji niso bili izsledeni.

Promet

Od poslabšanja vremenskih razmer od včeraj do danes tri prometne nesreče. Okoli 18. ure se je voznica med krajem Potoki in Žirovnico zaradi neprilagojene hitrosti prevrnila na streho.

Pol ure kasneje sta dva udeleženca z vozili zaradi spolzke ceste trčila v Šenčurju.

Ponoči pa je voznik na Bledu zaradi kombinacije nepravilne strani vožnje in alkohola (0,83 mg/l) voznik trčil v osebni avtomobil drugega udeleženca, ki mu je pripeljal nasproti.

Ceste so spolzke. Zmanjšajte hitrost in jo prilagodite razmeram na cesti ter svojim sposobnostim. Povečajte varnostno razdaljo, saj je v trenutno aktualnih razmerah pot ustavljanja daljša. Že pri hitrosti 50 km/h je razlika v poti ustavljanja med suho in mokro cesto okoli 10 metrov, pri višjih hitrostih pa še več – z vsakim km/h za 1 meter ali več.

Vozite previdno!

Kriminaliteta
Vlomi:

V Retečah so škofjeloški policisti včeraj obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo.

Na Jezerskem je bilo včeraj popoldan na izhodišču za Češko kočo vlomljeno v vozilo. Iz predala je bila odtujena denarnica. 
Na parkirišču pod Joštom je bilo vlomljeno v dve vozili. Lastnika ne pogrešata ničesar.

V Srednji vasi v Bohinju je bilo včeraj vlomljeno v stanovanje objekta. Odtujen je bil manjši znesek denarja.

V poslovni coni v Šenčurju je bilo danes ponoči vlomljeno v gostinski obrat.