urednistvo@preteklih24.si

Voznik osebnega vozila je vozil preblizu levega roba vozišča in zato trčil v odbojno ograjo

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 198 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 54 dogodkov, s področja javnega reda in miru 43 dogodkov in s področja prometne varnosti 81 dogodkov.


 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 9 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 7 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 26 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili. V postopku so imeli voznico, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.56 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 10 krat na javnem kraju, kjer so pridržali eno osebo in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 11. 12. 2019, od 6. ure in 12. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Grosuplja izsledili in prijeli 1 tujca (drž. Maroka), ki je nezakonito prestopil državno mejo. Postopke policistov s tujcem še ni zaključen.

Kriminaliteta
Vlomi:
V okolici Polhovega Gradca je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.
V Kočevju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.
V okolici Vrhnike je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil glasbila. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v vrtno lopo, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.
V Domžalah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil televizorja. Nastalo je za okoli 800 evrov škode.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18. uri je na štajerski avtocesti iz smeri Šentjakoba proti Domžalam prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi osebno in tovorno vozilo. Voznik osebnega vozila je vozil preblizu levega roba vozišča in zato trčil v odbojno ograjo, od tam ga je odbilo v desno, kjer je trčil še v zadnji del tovornega vozila. Voznik avtomobila je po tem še nekajkrat trčil v odbojno ograjo, nato pa obstal na odstavnem pasu. V nesreči se je voznik osebnega vozila lažje poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 16. uri se je na Barjanski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.