urednistvo@preteklih24.si

Neznani moški v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici ukradel bundo vredno 220 evrov

V prometni nesreči I. kategorije s pobegom na hitri cesti H4 blizu Vipave udeleženi dve vozili.

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 11. decembra ob 18.28 uri, obvestili o prometni nesreči I. kategorije s pobegom na odseku hitre ceste Razdrto – Vipava. Po sedanjih ugotovitvah je neznani voznik osebnega avtomobila, goriškega registrskega območja, med vožnjo iz Razdrtega proti Vipavi (približno 5 km pred počivališčem Mlake) med prehitevanjem tovornega avtomobila tik pred delovno zaporo najprej oplazil zaščitno ograjo in nato trčil še v vogal tovornega avtomobila. Po trčenju je voznik osebnega avtomobila odpeljal naprej ne da bi se zaustavil oz. nudil drugem udeleženemu vozniku ustrezne podatke oz. poklical policijo. Ko bodo policisti Postaje prometne policije Nova Gorica povzročitelja prometne nesreče izsledili, bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.

V prometni nesreči I. kategorije izven vasi Dobravlje udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 11. decembra ob 16.03 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo med Dobravljami in Potočami z udeležbo dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 90–letni voznik peljal po nekategorizirani cesti do križišča z regionalno cesto, kjer pri vključevanju na omenjeno regionalno cesto ni pustil mimo voznika drugega osebnega avtomobila in je med vozili prišlo do trčenja. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Povzročitelju prometne nesreče je bil zaradi kršitve prometne zakonodaje izdan plačilni nalog.

Tatvina oblačila v večjem nakupovalnem centru na Goriškem

Danes, 11. decembra ob 11.53 uri, so policiste obvestili, da je neznani moški v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici ukradel prodajni izdelek oz. bundo, vredno 220 evrov in nato zbežal s kraja. Novogoriški policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega kaznivega dejanja.

Povoženje divjadi

Včeraj, 11. decembra ob 22.40 uri, so policisti bili obveščeni o povoženju divjadi (jelen) nad vasjo Livek (Občina Kobarid) s strani voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik peljal iz Livka proti vasi Livške Ravne. Med vožnjo na omenjeni relaciji je vozniku približno sto metrov nad vasjo Livek pred vozilo z desne strani skočil jelen, ki se mu voznik ni mogel izogniti in ga je zbil s prednjim desnim delom avtomobila. Pri tem je na vozilu nastala materialna škoda. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako je do povoženja divjadi prišlo včeraj, 11. decembra v večernih urah, tudi na cesti Idrija – Vojsko. Policiste OKC PU Nova Gorica so ob 21.43 uri obvestili, da je na omenjeni cestni relaciji, približno en kilometer pred vasjo Vojsko, voznik osebnega avtomobila povozil srno, ki je na kraju poginila. Zaradi trčenja z divjadjo je na vozilu nastala manjša poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji, so idrijski policisti skladno z določili 111. člena Zakona o pravilih cestnega prometa odstopili od ogleda prometne nesreče in izdali obvestilo o odstopu, saj sta voznik in vozilo izpolnjevala pogoje za udeležbo v cestnem prometu.