urednistvo@preteklih24.si

Voznik zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v kolesarko

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 45 dogodkov, s področja javnega reda in miru 45 dogodkov in s področja prometne varnosti 61 dogodkov.


 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 8 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 22 prometnih nesreč z materialno škodo, 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bili huje poškodovani kolesarka in potnica v vozilu. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 17 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med 10. 12. 2019, od 6. ure in 11. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ljubljane izsledili in prijeli 6 tujcev (drž. Pakistana, Afganistana, Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:
V okolici Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.500 evrov.
V Grosuplju je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in gotovino. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.
V Domžalah je bilo vlomljeno v kletne prostore, od koder je neznani storilec odtujil pnevmatike in kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v gostinski objekt, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Nastalo je za okoli 100 evrov škode.

Požar
Včeraj, nekaj po 12. uri je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru v Ihanu, ki je nastal v kurilnici stanovanjske hiše. Gasilci so požar hitro pogasili, zato večja premoženjska škoda ni nastala in se ogenj ni razširil po objektu. Policisti so kraj zavarovali, zbrali obvestila in pri tem ugotovili, da je do požara po vsej verjetnosti prišlo zaradi vžiga pepela. V dogodku ni bil nihče poškodovan, znakov kaznivega dejanja na kraju niso zaznali. O vseh ugotovljenih okoliščinah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Policijska uprava Ljubljana je bila včeraj, nekaj pred 10. uro obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na regionalni cesti med Lukovico in Blagovico. Po do sedaj zbranih obvestilih je voznik zaradi vožnje preblizu roba vozišča zapeljal s ceste, kjer je najprej trčil v drevo, nato pa trčil še v greben jarka. Pri tem se je huje poškodovala potnica v vozilu, ki je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje pa ni ogroženo. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 11.30 se je na Berčonovi poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in kolesarka. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v kolesarko. Pri tem se je kolesarka huje telesno poškodovala, njeno življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 19.20 se je na Povšetovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik pri zavijanju levo odvzel prednost pešcu. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Ko bodo zbrana vsa obvestila bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, okoli 15.30 se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je kolesar zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v osebni avtomobil. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti so kolesarju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 17. uri se je na Vodmatski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka. Kolesarka je zaradi neprilagojene hitrosti padla in se pri tem lažje telesno poškodovala. V postopku je bil z kolesarko opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Policisti so kolesarki izdali plačilni nalog