urednistvo@preteklih24.si

Prepoznate vlomilca, ki je v Mariboru povzročil za 5000 evrov materialne škode

Na prehodnem mestu Paradiž so policisti oglobili hrvaškega državljana, ki je državno mejo med Hrvaško in Slovenijo z osebnim avtomobilom prestopil na mestu, kjer ni mejnega prehoda oz. to mesto ni določeno za prehajanje državne meje.
 

V Mariboru so policisti prijeli tri državljane Turčije, za katere sumijo, da so nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo, na območju Dobovca. Postopki z njimi še vedno potekajo. Ko bodo zakljkučeni, jih bodo vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Izpostavljamo:

BELI PRAH NA PTUJU

Včeraj so nas policisti že obvestili o obravnavanih osmih primerih prejetih božično-novoletnih voščilnic na Ptuju, ki jim je bil dodan beli prah v paketu. Analize so v vseh primerih pokazale, da ne gre za nevarno snov. Prav tako ne gre za nevarno snov v pisemski ovojnici, prejeti na območju Podlehnika.

Danes pa so bili policisti obveščeni še o eni prejeti božično-novoletni voščilnici, identični včerajšnjim, v poštnem nabiralniku na Dravski ulici na Ptuju. Tudi v tem primeru je hitri test pokazal, da ne gre za nevarno snov.

Kot so nam sporočili, policisti vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja.

PREPOZNATE VLOMILCA

Policisti Policijske postaje Maribor I, obravnavajo kaznivo dejanje velike tatvine, ki je bila storjena 17. novembra 2019, ob 14. uri, na Strossmayerjevi ulici v Mariboru. Neznani storilec je tam vlomil v pet pisarn in dve stanovanji, vendar od nikoder ni odtujil ničesar, je pa vseeno povzročil za okoli 5.000 evrov materialne škode. Med storitvijo kaznivega dejanja ga je posnela video-nadzorna kamera, vendar nam do sedaj njegove identitete še ni uspelo ugotoviti.

Vse ki bi storilca morebiti prepoznali ali karkoli vedeli o dejanju prosimo, da pokličejo na interventno telefonsko številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

POŽAR

Danes okoli 5.30 je zagorelo gospodarsko poslopje ob stanovanjski hiši v kraju Jelovice, na območju PP Podlehnik. Gospodarsko poslopje je zgorelo skoraj v celoti, poškodovani sta tudi dve osebni vozili, ki sta bili parkirani ob poslopju. Eno od vozil je zgorelo v celoti, drugo delno. Zaradi vročine je nastala materialna škoda tudi na stanovanjski hiši. Požar so pogasili gasilci, poškodovanih oseb ni bilo. Materialna škoda znaša okoli 100.000 evrov, po nestrokovni oceni.

Policisti ob ogledu kraja dejanja niso našli znakov, ki bi kazali na tujo krivdo. Najverjetnejši vzrok požara je napaka na električni inštalaciji. O dogodku bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.