urednistvo@preteklih24.si

Policisti obravnavali voznico, ki je na omejitvi 90 km/h vozila s hitrostjo 153 km/h

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 4 obvestila o prometnih nesrečah; 4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari. 

Dogodki:
V Gorenji vasi je bilo med izvajanjem gradbenih najdeno starejše neeksplodirano ubojno sredstvo. Prevzeli so jo strokovnjaki Državne enote Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi.
Tržiški policisti so včeraj obravnavali padec osebe v prazen globlji zbiralnik vode na zasebnem zemljišču. Posredovali so gasilci. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Po do sedaj preverjenih podatkih je tuja krivda izključena.

Opozorilo!
Zaradi nizkih temperatur so ceste spolzke, na vozilih – predvsem kombijih in tovornih – pa se lahko nabira led, ki se potem raztresa na cesto. Očistite vozila pred vožnjo. Gorenjski policisti so nekaj primerov raztresanja ledu v zadnjem obdobju že obravnavali. Globa za prekršek znaša 200 eurov.

Kranjski policisti so minuli dan obravnavali dva voznika, pri katerih je preizkus alkoholiziranosti pokazal zelo kritične vrednosti. Enega voznika so kranjski policisti obravnavali včeraj okoli 19. ure. Rezultat pri njem je bil 1,16 mg/l alkohola. Voznika so pridržali.
Drugega pa so na podlagi prijave o slabem zdravstvenem stanju obravnavali danes ponoči. Okoliščine kažejo, da z njegovim zdravjem ni bilo nič narobe, da pa je bil močno pod vplivom alkohola, saj je elektronski alkotest pri njem pokazal rezultat kar 1,25 mg/l. Vozilo so mu policisti zasegli, saj je bil tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Že pri nekajkrat nižjih stopnjah je alkohol zelo ogrožajoč dejavnik, saj bistveno slabša sposobnost voznika za varno udeležbo v prometu. Žalostno je, da so velikokrat žrtve takih nespametnih voznikov drugi nedolžni udeleženci. Zato policisti pozivajo k povsem trezni vožnji z ničelno stopnjo alkohola.

Močno prehitro

Tržiški policisti so danes ponoči na glavni cesti Bistrica Podbrezje obravnavali voznico, ki je na omejitvi 90 km/h vozila s hitrostjo 153 km/h. Gre za odsek, kjer so pogosta trčenja z divjadjo. Ker je voznica vozila več kot 50 km hitreje od omejitve, bodo policisti proti njej zaradi hujšega prekrška vložili obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Začasno so ji odvzeli tudi vozniško dovoljenje in jo izločili iz prometa. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in izogibanju tveganjem za prometne nesreče ter ogrožanja.

Drzna tatvina

Včeraj okoli 12.30 je občanka Nakla v svoji hiši zalotila žensko z močnejšo postavo in daljšim krilom, ki je stikala po njenih omarah. Ko jo je zalotila, je storilka hišo hitro zapustila. Na kraju je bil opažen siv osebni avtomobil VW Sharan, zagrebških registrskih tablic. O dejanju kranjski kriminalisti še vodijo postopek.

Zaklepajte vrata, tudi ko ste doma. Žrtve drznih tatov so običajno starejše osebe.

Vlomi

Na Delavski cesti v Kranju je bilo včeraj ponoči vlomljeno v gostinski obrat. Odtujen je bil denar.

V Mojstrani je bilo v zadnjih nekaj dneh vlomljeno v klet objekta in odtujeno orodje.

Na Gregorčičevi ulici v Kranju je bilo včeraj okoli 19. ure vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

V Svetem Duhu pa je storilec včeraj v popoldanskih urah poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo.