urednistvo@preteklih24.si

Neznanec razbil steklo vrat osebnega avtomobila in odtujil torbico, lastnica oškodovana za 1700 evrov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 194 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in poskusov izmika mejni kontroli. 

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Reva na območju Trebnjega je med 15. in 18.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je nakit in lastnike oškodoval za 250 evrov.

Med 18.30 in 19. uro je na parkirnem prostoru v Trebnjem neznanec razbil steklo vrat osebnega avtomobila in odtujil torbico z denarjem, dokumenti, bančno kartico in mobilnim telefonom. Lastnico je oškodoval za okoli 1700 evrov.

V Senožetah na območju Krškega je med 11. in 20. uro neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Med 17.30 in 18. uro ko so bili stanovalci odsotni, je v Mirni Peči nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in denar.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so opravili temeljito mejno kontrolo in v tovornem delu odkrili pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.