urednistvo@preteklih24.si

40 letni voznik bežal pred policisti, saj ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistrirano vozilo

Policisti PU Nova Gorica so nam sporočili naslednje informacije: na Ajdovskem iz prometa izločili hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov; pozabljena gotovina v reži bankomata; vlomi v skladiščne zabojnike na gradbišču na Bazari; iz hiše na Vojskem ukradli posodo za vrtni ogenj.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj, 10. decembra v dopoldanskih urah, pri nadzoru prometa na Tovarniški cesti v Ajdovščini ustavljali 40-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa se na znak policista ni ustavil oz. je brez uporabe smernika in pravilnega razvrščanja polkrožno obrnil v križišču in se odpeljal proti parkirišču enega od tamkajšnjih podjetij v neposredni bližini. Na poti oz. med vožnjo voznik ni ustavil za znake policistov (modra luč in zvočni signal), prav tako ni upošteval prometnega znaka, ki prepoveduje promet v obe smeri. Voznik je nato za stavbo podjetja ustavil in peš zbežal proti drugemu podjetju v neposredni bližini. V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da 40 letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v času kršitev cestnoprometnih predpisov pa je vozil neregistrirano vozilo z nameščenimi registrskimi številkami, ki ne pripadajo temu vozilu. Ajdovski policisti so osebno vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli (po določilu 23. člena), 40-letnega hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče zaradi odgovornosti za storitev več kršitev prometne zakonodaje.

Pozabljena gotovina v reži bankomata

Danes, 11. decembra ob 7.54 uri, so bili policisti obveščeni o pozabljeni gotovini v reži bankomata na bencinskem servisu v Ajdovščini. Po prvih zbranih podatkih je oškodovanec danes zjutraj opravil transakcijo oz. dvig gotovine in jo pozabil v reži omenjenega bankomata. Ko se je nedolgo zatem vrnil do bankomata, denarja ni bilo več oz. si je neznanec prilastil pozabljeno gotovino. S tem dejanjem je bil moški, ki je denar pozabil, oškodovan za 150 evrov. Policisti PP Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo okoliščin suma kaznivega dejanja zatajitve (po 208. členu KZ-1).

Vlamljali v skladiščne zabojnike na gradbišču na Bazari

Policisti PP Nova Gorica so danes, 11. decembra, obravnavali vlome v skladiščne zabojnike na gradbišču krožnega križišča na območju Šempetra pri Gorici (na Bazari). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec po izvršitvi vloma iz dveh skladiščnih zabojnikov odvzel več kosov gradbenega orodja (žaba, motorne žage, udarno kladivo, vibracijska plošča, brusilke, nivelirko-merilno tehniko itd.) in tako eni od gospodarskih družb povzročil večjo materialno škodo v višini več tisoč evrov. Poleg tega je nepridiprav vlomil še v dva zabojnika, last druge gospodarske družbe, vendar iz njih ni ničesar ukradel. V nadaljevanju je nepridiprav pristopil še do bližnje lope (izven gradbišča), kjer je oškodovancu odtujil nahrbtno bencinsko kosilnico, vredno 50 evrov. Okoliščine kaznivih dejanj novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz hiše na Vojskem ukradli posodo za vrtni ogenj

Policiste OKC PU Nova Gorica so včeraj, 10. decembra ob 18.06 uri, obvestili o tatvini iz stanovanjske hiše na Vojskem (Občina Idrija). Neznani storile si je prilastil posodo za vrtni ogenj in oškodovancem povzročil za približno 100 evrov materialne škode. Ker je oškodovanec odstopil od predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (po drugem odstavku 204. člane KZ-1), bodo idrijski policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.