urednistvo@preteklih24.si

Za posledicami prometne nesreče umrla 76-letna peška

Policijsko poročilo policisti znova začenjajo s tragično vestjo. S Strani policistov smo bili obveščeni, da je za posledicami prometne nesreče, ki se je včeraj , nekaj minut pred 18. uro, zgodila v Ravnah na Koroškem, danes zjutraj v bolnišnici v Slovenj Gradcu, umrla 76-letna peška.

 

V peško, ki je vozišče prečkala na prehodu za pešce, v bližini trgovine Spar, je trčil voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Dravograda. Peška je vozišče prečkala z njegove leve strani.

To je letošnja 26. smrtna žrtev prometnih nesreč na območju Policijske uprave Celje, šesta na Koroškem. Lani sta v prometnih nesrečah na Koroškem umrli dve osebi. Na celotnem območju Policijske uprave, je lani v enakem obdobju kot letos, v prometnih nesrečah umrlo 12 ljudi, v celem letu 13.

V zadnjih dneh so policisti na Celjskem območju obravnavali več prometnih nesreč v katerih so bili udeleženi pešci. Zato znova opozarjajo voznike naj bodo še posebej pozorni na prisotnost pešcev v cestnem prometu. Hkrati opozarjamo tudi pešce, naj se pred prečkanjem vozišč dobro prepričajo, če lahko to storijo varno. Prav tako naj pri hoji uporabljajo odsevnike in svetla oblačila, da bodo čimbolj vidni.

V Rogaški Slatini so policisti sinoči ustavili 51-letnega voznika, ki mu je preizkus z alkotestom pokazal, da je imel 0,92 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljene, sledi obdolžilni predlog. V tem mesecu, ko je pred iztekom leta mnogo zaključkov in srečanj policisti znova opozarjajo vse udeležence v cestnem prometu naj nikar ne vozijo, če so uživali alkoholne pijače. V teh primerih naj si uredijo prevoz.

Kriminaliteta

Vlom v prostore športnega kluba – Gornji Dolič

V Gornjem Doliču smo obravnavali vlom v prostore športnega kluba. Storilec je ukradel LCD televizor.

Požar – Lisce

V Liscah, na območju Policijske postaje Celje, so včeraj obravnavali požar. Ogenj je starejšo stanovanjsko hišo popolnoma uničil. Zagorelo je v garaži, kjer je v celoti zgorelo tudi osebno vozilo. Ogled kraja požara bodo opravili danes.

Tatvina – Celje

Na Kosovelovi ulici v Celju so policisti obravnavali tatvino. Neznani storilec je iz pisarne ukradel denarnico z gotovino, dokumenti in bančnimi karticami in nato na bankomatu v Celju opravil več dvigov gotovine.

Nesreča pri delu – Rogaška Slatina

V Rogaški Slatini so policisti včeraj obravnavali nesrečo pri delu. 37-letni delavec si je pri opravljanju gradbenih del, s krožno žago, odrezal kazalec desne roke. Tuja krivda za nesrečo je izključena.

Poskus vloma v osebno vozilo – Laško

V Laškem so policisti obravnavali poskus vloma v osebno vozilo. Storilcu v vozilo ni uspelo vstopiti. Lastnici je s poškodovanjem vrat na voznikovi strani povzročil za dobrih 500 € škode.

Vlom v zabojnike – Andraž nad Polzelo

V Andražu pri Polzeli so policisti okoli treh zjutraj obravnavali vlome v tri zabojnike. Zaenkrat je znano, da je storilec iz enega zabojnika ukradel gotovino.