urednistvo@preteklih24.si

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 183 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 52 dogodkov, s področja javnega reda in miru 31 dogodkov in s področja prometne varnosti 75 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 7 tatvin, 7 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v dveh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja

S področja prometne varnosti so obravnavali 28 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 4 krat na javnem kraju in 2 krat v zasebnem prostoru.

Policisti med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta
Vlomi:
Na Ižanski cesti v Ljubljani je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je neznani storilec odtujil orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
V centru Ljubljane je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.500 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v kletne prostore, od koder je neznani storilec odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 400 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v kletne prostore, od koder je neznani storilec odtujil lita platišča. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.
V okolici Domžal je bilo vlomljeno v trgovino, od koder je neznani storilec odtujil cigarete. Nastalo je za okoli 100 evrov škode.

Drzna tatvina
Danes ponoči je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o tatvini denarja na območju Šiške. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški oškodovancu iz rok strgal denarnico in s kraja pobegnil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis neznanca: star 25-30 let, suhe postave, visok okoli 165 cm, oblečen v črna oblačila.

Požar na Tržaški cesti v Ljubljani
Včeraj, nekaj po 23. uri je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru na Tržaški cesti v Ljubljani, kjer je zagorelo vozilo znamke BMW. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Policisti so kraj zavarovali. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Poleg vozila, ki je zagorelo sta bili poškodovani še vozili znamke Renault in Citroen. Vzrok požara še ni znan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno okrožno državno tožilstvo.

Poskus ropa bencinskega servisa, prijet storilec
8. 12. 2019, nekaj pred 13. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o ropu bencinskega servisa na Šmartinski cesti v Ljubljani. Storilec je zamaskiran vstopil v prodajalno in od uslužbenke zahteval denar. Nato je, ne da bi kaj odtujil, zbežal s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so na podlagi opisa osumljenca kmalu po dejanju prijeli v bližini. Dejanja je osumljen 42 letni slovenski državljan. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper njega podana kazenska ovadba na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 15.30 se je v Dolu pri Hrastniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost peški, ki je vozišče prečkala na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Včeraj, nekaj po 15. uri se je na Tržaški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker voznica odvzela prednost peški ki je vozišče prečkala na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 18. uri se je na Vodovodni cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Zapeljal je na nasprotno smerno vozišče, kjer je trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. V vozilu udeleženca so se lažje poškodovali štirje potniki, ki so bili z reševalnim vozilom odpeljani v Klinični center Ljubljana. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti izvedli ustrezen ukrep.

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola
Včeraj so ljubljanski prometni policisti na primorski avtocesti ustavili voznika tovornega vozila znamke Iveco. Pri postopku z 48 letnem državljanom Hrvaške, je preizkus z alkotestom pokazal 0,72 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Voznik je bil pridržan, začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, danes pa bo priveden k sodniku za prekrške.