urednistvo@preteklih24.si

Pri tatvini prodajnih izdelkov zalotili 36-letnega moškega v Rožni Dolini

Posredujemo informacije policistov o zadnjih varnostnih dogodkih na območju PU Nova Gorica.

 

V prometni nesreči II. kategorije v okolici Spodnje Idrije voznica avtomobila lažje poškodovana

Policisti PP Idrija so včeraj, 9. decembra zvečer, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na glavni cesti Straža – Spodnja Idrija in v kateri je bila udeležena 33-letna voznica osebnega avtomobila. Ob prihodu na kraj je bilo z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je omenjena voznica okoli 21.54 ure vozila iz Straže proti Spodnji Idriji. Med vožnjo na omenjeni relaciji je pri vožnji skozi pregledni desni ovinek z vozilom zapeljala preblizu desnega roba vozišča in z desnim bočnim delom avtomobila trčila v varnostno ograjo ob desni strani vozišča. Avtomobil je nato odbilo nazaj na vozišče preko levega smernega vozišča in se nato z vozilom zaletela v skalnato hribino ob levem robu vozišča. Vozilo se je nato prevrnilo nazaj na vozišče, kjer je obstalo obrnjeno na strehi. V prometni nezgodi je bila 33-letna voznica predvidoma lažje poškodovana in ji je bila na kraju nudena prva pomoč s strani reševalcev NMP ZD Idrija, nato pa so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so zoper voznico odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Idrijski policisti bodo glede na vsa ugotovljena dejstva v zvezi s prometno nezgodo in rezultate odrejenega strokovnega pregleda zoper povzročiteljico podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči II. kategorije v Šempetru pri Gorici lažje poškodovan 39-letni voznik avtomobila

Danes, 10. decembra ob 00.40 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije v krožnem križišču v Šempetru pri Gorici (uvoz na hitro cesto) in v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Po prvih zbranih podatkih je 39–letni voznik vozil iz Šempetra pri Gorici proti Mirnu in v krožnem križišču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča in se zaletel v obcestni zid. Po nezgodi so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator na vozilu. Reševalci NMP ZD Nova Gorica so na kraju oskrbeli poškodovanca in ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so zoper udeleženega voznika odredili strokovni pregled zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog in psihoaktivnih zdravil. Zoper povzročitelja prometne nezgode bodo prometni policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Prometna nesreča I. kategorije na Tolminskem

Danes, 10. decembra ob 7.28 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na Tolminskem. Po prvih zbranih podatkih je voznica avtobusa vozila iz Mosta na Soči proti Slapu ob Idrijci. Med vožnjo je omenjeni avtobus blizu vasi Slap ob Idrijci v “škarje” prehiteval 75-letni voznik osebnega avtomobila, in sicer v času, ko je v nasprotni smeri (proti Mostu na Soči) pripeljal drug avtobus, ki ga je vozil 56–letni voznik. Voznik slednjega avtobusa je, da bi preprečil trčenje z osebnim vozilom, zaviral. Takrat pa se je v zadnji del njegovega avtobusa (v njem se je nahajalo 17 otrok) zaletela 61–letna voznica kombija (v vozilu so bili 4 otroci), ki je vozila za njim. Voznika osebnega avtomobila so kasneje izsledili oz. ustavili na območju Spodnje Idrije. Prometna nesreča se je zgodila izven naselja, kjer je prehitevanje dovoljeno. Nihče v prometni nesreči ni bil poškodovan, na vozilih (avtobus in kombi) je nastala materialna škoda. O prometni nezgodi je Policija obvestila tudi pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). V skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici bodo tolminski policisti povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu (po določilu 324. člena KZ-1), prav tako bodo podali kazensko ovadbo zoper voznico kombija zaradi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa (po prvem odstavku 325. člena KZ-1).

Pri tatvini prodajnih izdelkov zalotili 36-letnega moškega v Rožni Dolini

Včeraj, 9. decembra v zgodnjih večernih urah, so uslužbenci večje trgovine v Rožni Dolini pri Novi Gorici pri tatvini zalotili 36-letnega moškega. Slednji je skušal ukrasti več izdelkov v vrednosti 35 evrov. Stranko je do prihoda policistov PP Nova Gorica na kraj zadržal tamkajšnji varnostnik. Na podlagi predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja s strani odgovorne osebe pravne osebe, bodo policisti 36-letnega osumljenca kazensko ovadili.

Na Ajdovskem

So prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj, 9. decembra v dopoldanskih urah, obravnavali tatvino prodajnih izdelkov oz. alkoholnih pijač v vrednosti 89 evrov v večji trgovini v Ajdovščini. Omenjenega kaznivega dejanja je osumljena 39–letna ženska. Policisti so odtujene izdelke zasegli in jih v nadaljevanju postopka vrnili oškodovancu. Tudi v tem primeru bodo policisti po zaključku preiskave zoper 39-letno osumljenko podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Poškodovanje službenega vozila v Šempetru pri Gorici

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 9. decembra zjutraj, obravnavali poškodovanje službenega avtomobila v Šempetru pri Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec med vikendom oz. do prijave varnostnega dogodka policistom z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal desno stran avtomobila in preluknjal obe desni pnevmatiki vozila. S tem dejanjem je oškodovancu povzročil za približno 400 evrov materialne škode. Sledi ustrezen ukrep novogoriških policistov.