urednistvo@preteklih24.si

Policisti zasegli predelano kolo z motorjem

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 29 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 91 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in eno tatvino. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.


 

Sežanski policisti so zasegli kolo z motorjem, ker je predelano. Ugotovljeno je bilo, da je vozilo znamke Aprillia RS 50 v homologaciji navedena hitrost 50 km/h, razvije pa hitrost 92 km/h. Sledi obdolžilni predlog po 18/6-1-1 in 18/6-3-1 ZMV

Na mejnem prehodu Sočerga sta vstopila v Slovenijo dva 44-letna državljana Italije. V postopku so policisti ugotovili, da sta lovca in posedujeta orožje. Opravljena je bila kontrola orožja, serijskih številk orožja in listin, pri tem pa ugotovljeno, da sopotnik ne poseduje orožnega lista za eno od pušk. Puško znamke Beretta so mu zasegli in zaradi kršitve ZORO-1 uvedli hitri postopek (po 1. odstavku 81a člena ZORO-1). Kršitelju je bila izrečena globa 3000 evrov in taksa v višini 350 evrov.

Ob 18.50 je na Ankaranski v Kopru 65-letna kolesarka zapeljala na prehod za pešce pred osebni avto, katerega je pripeljala 23-letna domačinka. Ta je z vozilom trčila v kolesarko, ki je padla in se poškodovala. Kolesarki sledi plačilni nalog (po 93/11 zv. 1 ZprCP).

Na parkirišču podjetja pri Postojni je nekdo s prikolice ukradel aluminijaste drogove, vredne 10.000 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24ih urah obravnavali eno osebo, državljana Sirije, ki je nedovoljeno prestopila državno mejo med RH in RS. Osebo so obravnavali policisti PP Koper.