urednistvo@preteklih24.si

Policisti na Ptuju še vedno prejemajo obvestila o prejemu novoletnih voščilnic, ki jim je dodan paketek z neznanim belim prahom

Policisti na Ptuju še vedno prejemajo obvestila o prejemu novoletnih voščilnic, ki jim je dodan paketek z neznanim belim prahom. Danes so do sedaj na Ptuju obravnavali že 8 takih primerov, v vseh primerih so preliminarni testi pokazali, da ne gre za nevarno snov.


 

Znani so tudi že rezultati analize prvega današnjega primera. V tistem primeru so ugotovili, da je bil beli prah – sladkor.

Trenutno je v karanteni 7 oseb, od tega kar 6 oseb v šestih različnih stanovanjih na Dravski ulici na Ptuju. Policisti pa so napoteni še v vas Dobrina, na območju PP Podlehnik, kjer naj bi prejeli ovojnico iz katere se je tudi vsul beli prah. Na kraj so napoteni bombni tehniki Specialne enote Policije.

Policisti vse primere obravnavajo kot sum storitve uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Glede na to, da hitri testi kažejo, da ne gre za nevarno snov, razloga za preplah ni, je pa potrebno upoštevati in izvesti vse predpisane in potrebne ukrepe za zaščito ljudi. Če je še kdo prejel tako ali podobno pošiljko, naj se je ne dotika in naj o tem obvesti policijo na telefonsko številko 113. Takih pošiljk naj ljudje tudi ne prenašajo nikamor, saj je v nasprotnem primeru potrebno preventivno omejiti gibanje na bistveno širšem območju in odrediti karanteno za bistveno večje število ljudi. Ljudje naj v primeru prejema take pošiljke ostanejo mirni in naj počakajo na policiste in gasilce, ki bodo poskrbeli za varno odstranitev neznane snovi.