urednistvo@preteklih24.si

Čelno trčenje dveh vozil pri Solkanu

Policisti so nam posredovali informacijo o včerajšnji prometni nesreči III. kategorije izven naselje Plave (Občina Kanal ob Soči), kjer je prišlo do čelnega trčenja dve vozil. Dve osebi sta bili predvidoma huje poškodovani.

 

Včeraj, 9. decembra ob 18.57 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti Solkan – Plave (na Dolgi Njivi), kjer je prišlo do čelnega trčenja dveh avtomobilov. Oba udeležena voznika sta bila predvidoma huje poškodovana.

Z ogledom kraja prometne nezgode in zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 36-letni voznik ob 18.55 uri vozil iz Solkana proti naselju Plave (Občina Kanal ob Soči). Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom. Posledično je njegovo vozilo v ovinku zaneslo v levo čez sredinsko neprekinjeno ločilno črto v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno po svojem desnem smernem vozišču pripeljal 33-letni voznik osebnega avtomobila . Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, vozili sta obstali na vozišču. Oba voznika sta vozili po nezgodi zapustila sama. Eno od osebnih vozil (osebno vozilo 36-letnega povzročitelja prometne nesreče) se je vnelo in zgorelo v celoti.

Poleg policistov so na kraju posredovali tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica in gasilci JZ GRD GE Nova Gorica, ki so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka, pogasili goreče osebno vozilo, odklopili akumulatorja na vozilih, nevtralizirali razlite motorne tekočini na cestišču in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb. Oba voznika sta bila v prometni nesreči predvidoma huje telesno poškodovana in so ju reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. O nesreči so policisti obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Zaradi hude prometne nesreče je bil promet na tem odseku glavne ceste med 18.55 in 20.20 uro popolnoma zaprt za ves promet, zatem pa je potekal izmenično.

Glede na vsa ugotovljena dejstva v zvezi z okoliščinami prometne nesreče in težo telesnih poškodb bodo prometni policisti zoper 36-letnega povzročitelja podali ustrezen ukrep.