urednistvo@preteklih24.si

V naselju Za jezom v Tržiču je zaradi preseženih mejnih vrednosti pri meritvah plina zaprta lokalna cesta od Raven naprej

V naselju Za jezom v Tržiču je zaradi preseženih mejnih vrednosti pri meritvah plina zaprta lokalna cesta od Raven naprej.


 

Zapora velja tako za pešce kot voznike. Omogočen je dostop samo za stanovalce in interventna vozila. Intervencija se je začela na podlagi klica krajana o vonju po plinu. Po prvih podatkih gre za preseženo koncentracija plina v meteorno-kanalizacijskem jašku. Zaenkrat so bile evakuirane osebe (10) iz dveh bližnjih objektov, kjer so meritve v notranjosti pokazale na prisotnost plina. Po prvih podatkih v objektih ni nevarnosti eksplozije. Območje okoli objektov je zavarovano. Po potrebi se glede na meritve območje evakuacije razširi. Na kraju je bil tudi distributer. Večje nevarnosti zaenkrat ni, razen v okolici jaška, kjer je območje tudi zavarovano. Prepovedana je uporaba odprtega ognja. Poškodovan ni nihče. Gasilci izvajajo požarno stražo. Sanacija se bo predvidoma začela jutri zjutraj, ko bodo izvedene nove meritve. Intervencijo vodi Gasilska reševalna služba Kranj, sodelujejo pa še PGD Tržič in Bistrica pri Tržiču.