urednistvo@preteklih24.si

V Goriških Brdih v prometni nesreči huje poškodovan otrok

Posredujemo informacije o zadnjih varnostnih dogodkih na območju PU Nova Gorica.


 

Pri sečnji lesa na Kobariškem se je poškodoval 24–letni moški

Konec minulega tedna oz. v petek, 6. decembra ob 13.22 uri, so policisti bili obveščeni o delovni nezgodi v gozdu nad vasjo Drežnica (v kraju imenovanem Pod planjo), kjer se je pri gozdnih delih poškodoval domačin. Po sedanjih
ugotovitvah je omenjeni moški (skupaj z očetom) opravljal dela v gozdu za lastne potrebe. Pri podiranju ene od dreves se je pri padanju le-tega odlomila večja veja in nato zadela 24-letnika (v predel ramen in glave) zaradi česar je posledično padel po tleh; pri tem je za krajši čas izgubil zavest. Kasneje so na kraju delovne nezgode posredovali gorski reševalci GRS Tolmin, ki so mu na kraju nudili prvo pomoč in zatem prenesli do kraja pristanka helikopterja. Poškodovanca so nato z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Bovec so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.

Smučarska nesreča izven urejenih prog na Kaninu

Včeraj, 8. decembra ob 15.14 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o nesreči tuje smučarke izven urejenih prog na smučišču Kanin (Občina Bovec). Ugotovljeno je bilo, da je 30-letna smučarka, državljanka Italije, izven urejene proge zapeljala v 3 m globoko luknjo. Kasneje so nepoškodovano smučarko rešili pripadniki GRS iz Bovca.

Pri padcu čez ograjo balkona v Godoviču se je huje poškodovala mladoletna oseba

Policiste PP Idrija so v soboto, 7. decembra v zgodnjih popoldanskih urah, obvestili o varnostnem dogodku na območju naselja Godovič, kjer je z balkona stanovanjske hiše v globino približno štiri metre padla na travnato
ravno podlago in se predvidoma huje poškodovala mladoletna oseba. V nadaljevanju je bilo z dodatnim zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je do padca čez ograjo balkona prišlo že prejšnjega dne v večernih urah. Na kraju so ji njeni prijatelji nudili pomoč, zaradi bolečin v predelu hrbta pa so jo odpeljali v ZD Idrija, kjer so ji nudili prvo pomoč. Poškodovano osebo so nato reševalci NMP ZD Idrija z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Na podlagi zbranih podatkih vseh okoliščin nesreče je tuja krivda izključena, zato bodo policisti PP Idrija na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči II. kategorije na Bovškem lažje poškodovana 38-letna peška

Danes, 9. decembra ob 6.50 uri, so policisti bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije v krožnem križišču v Bovcu (Trg Golobarskih žrtev), kjer je prišlo do povoženja peške s strani voznika osebnega avtomobila. Po prvih zbranih podatkih je 54–letni voznik osebnega avtomobila na prehodu za pešce spregledal 38–letno peško in jo oplazil z desnim delom vozila oplazil; cesto je prečkala cesto z desne smeri ceste. V prometni nezgodi je bila omenjena peška predvidoma lažje poškodovana (utrpela je udarec v roko). Poškodovanki so prvo pomoč nudili gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin, v nadaljevanju je bila odpeljana na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Policisti PP Bovec so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaj izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči II. kategorije blizu Solkana lažje poškodovani dve osebi

Policisti so včeraj, 8. decembra ob 18.12 uri, obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na Soški cesti pri Solkanu in v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 21–letni voznik avtomobila vozil iz vasi Plave proti Novi Gorici. Slednjega je v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo na levo stran vozišča, kjer je z vozilom trčil v podporni zid. V tistem trenutku je pravilno proti naselju Plave vozila 29–letna voznica, ki trčenja v zadnji del njegovega vozila ni uspela preprečiti. V prometni nezgodi oz. v trčenju vozil sta bila oba udeležena voznika lažje poškodovana. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so nudili prvo pomoč obema poškodovancema. Kasneje so obema nudili zdravniško oskrbo v šempetrski bolnišnici. Po nudeni zdravniški oskrbi sta bila oba odpuščena iz omenjene bolnišnice v domačo nego. Prometni policisti so 21-letnemu povzročitelju zaradi odgovornosti za
storitev prekrška Zakona o pravilih cestnega prometa (neprimerna hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči III. kategorije v Goriških Brdih huje poškodovana mlajša oseba

V soboto, 7. decembra ob 10.30 uri, se je na lokalni cesti izven naselja Hruševlje (Občina Brda) pri eni od stanovanjskih hiš zgodila prometna nesreča III. kategorije in v kateri je bil huje poškodovan otrok. Po sedanjih ugotovitvah je 70-letnemu vozniku kmetijskega traktorja v neposredni bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš z leve strani na vozišče nenadoma pritekel otrok. Voznik traktorja je posledično s prednjim levim kolesom kmetijskega traktorja zapeljal preko mladostnika, ki je pri tem utrpel hude telesne poškodbe. Poleg policistov so bili na kraj prometne nezgode s strani pristojne službe napoteni tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca prevzeli od njegovih staršev (med potjo v splošno bolnišnico) in ga oskrbeli, nato pa ga z reševalnim vozilom odpeljali v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici, kjer so mu nudili zdravniško pomoč. Kasneje so poškodovanega otroka z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski
klinični center. O nesreči je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Prometni policisti bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Nepridiprav vlomil v garažne prostore na Goriškem

Danes, 9. decembra nekaj pred 6. uro zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlom skozi vhodna vrata garaže v Novi Gorici (Delpinova ulica). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med vikendom vlomil v omenjene
prostore, kjer je našel in si prilastil različne predmete (več akumulatorjev za parkomate, dva ročna puhalnika, polnilce za akumulatorje…). S tem nezakonitim dejanjem je nepridiprav oškodovancu povzročil za približno 1.400 evrov materialne škode. Okoliščine vloma novogoriški policisti še preiskujejo in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina goriva iz dveh parkiranih tovornih vozilih

Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 7. decembra, obravnavali tatvino goriva na večjem parkirišču v naselju Gojače (Občina Ajdovščina). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec na dveh parkiranih tovornih vozilih poškodoval ključavnice na treh rezervoarjih in iztočil za približno 600 litrov dizelskega goriva. Policisti PP Ajdovščina bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja tatvine goriva podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Poškodovanje dvoriščnih vrat

V soboto, 7. decembra zjutraj, so novogoriški policisti obravnavali poškodovanje ključavnice dvoriščnih vrat na območju vasi Lokvica (Občina Miren – Kostanjevica). Storilec je tekom noči poškodoval omenjeno ključavnico vrat in lastnikom povzročil za 45 evrov materialne škode.

Povoženje divjadi

Včeraj, 8. decembra ob 6.25 uri, je izven naselja Ročinj (v smeri Nove Gorice) prišlo do povoženja divjadi (jelen) s strani voznika osebnega vozila. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PP Tolmin so včeraj, 8. decembra ob 15.22 uri, obravnavali povoženje divjadi (srna) med naseljema Hudajužna in Podbrdo v Baški grapi na Tolminskem s strani voznika osebnega vozila. Po trčenju je omenjena divjad zbežala neznano kam. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti včeraj, 8. decembra ob 19.44 uri, obravnavali povoženje divjadi (divji prašič) na cesti Osek – Črnice s strani voznika osebnega avtomobila. Omenjena divjad je po trčenju z vozilom na kraju poginila. Policisti PP Nova Gorica so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.