urednistvo@preteklih24.si

V Celju nepridipravi ukradli dva defibrilatorja

Policijska uprava Celje imela polne roke dela v preteklem koncu tedna.

Poškodovanje vozil – Braslovče

V Braslovčah je občan na štirih vozili prerezal sedem pnevmatik. Ker ima lastnik enega od vozil, na objektu pred katerim so bila parkirana vozila, nameščeno varnostno kamero, smo storilca že izsledili in ga bodo policisti kazensko ovadili.

Tatvina goriva – Tepanje

Na avtocestnem počivališču Tepanje so neznanci iz rezervoarja poljskega tovornega vozila ukradli dobrih 500 litrov nafte.

Tatvina kolesa in orodja – Velenje

V popoldanskih urah je občanka obvestila policiste, da so jim iz kolesarnice stanovanjskega bloka v Žalcu ukradli moško kolo znamke Ragazzi. Žalski policisti so kmalu po naznanitvi dejanja v centru Žalca izsledili storilca, mu zasegli kolo in ga vrnili lastnici.

Tatvina – Velenje

Iz kletnih prostorov stanovanjskega objekta na Kersnikovi ulici v Velenju je neznanec ukradel dva vrtalna stroja.

Vlomi v stanovanjske hiše – Podsreda, Laško in Letuš

V petek so policisti obravnavali tri vlome v stanovanjske hiše in sicer na območju Podsrede, Laškega in Letuša. Iz hiše v Podsredi je storilec ukradel gotovino in zbirateljske kovance, lastniki hiše v Laškem ničesar ne pogrešajo, V Letušu je storilca pregnal alarm.

Tatvina dveh defibrilatorjev – Celje

Pregled petkovega dogajanja policisti zaključujejo s podatki o tatvinah dveh defibrilatorjev. Enega so storilci ukradli v Celju na Gledališkem trgu, drugega na Polulah.

Sobota, 7. december 2019

Vloma v počitniški hišici – Velenje in Šmartno ob Paki

V soboto so policisti v Velenju obravnavali vlom v počitniško hišico. Pogrešajo starejši radio.

Vlom v počitniško hišico so obravnavali tudi v Šmartnem ob Paki. Storilec je ukradel starejši motokultivator in nahrbtno škropilnico.

Vlom v stanovanjsko hišo – Kozje

V Kozjem so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je ukradel gotovino.

Vlom v osebno vozilo

Na parkirišču pokopališča v Celju je neznani storilec vlomil v osebno vozilo in ukradel žensko torbico v kateri je bil mobilni telefon.

Nedelja, 8. december 2019

Vlom v stanovanjsko hišo – Žalec

Včeraj zjutraj so policisti bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Žalca. Storilec ni ničesar ukradel.

Vlom v stanovanji – Celje in Slovenske Konjice

Na Ulici Frankolovskih žrtev v Celju in na Mestnem trgu v Slovenskih
Konjicah so policisti obravnavali vloma v stanovanji stanovanjskih blokov. V Celju ni storilec ničesar ukradel, v Slovenskih Konjicah je ukradel moško uro in prenosni računalnik.

Vlom v vrtno uto – Velenje

V Velenju je storilec vlomil v vrtno uto in ukradel dve motorni žagi.

Poskus vloma v stanovanjsko hišo – Zeče

V Zrečah je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V notranjost mu ni uspelo vstopiti, lastnikom je škodo povzročil s poškodovanjem okna.

Ilegalni prestop državne meje

Včeraj v popoldanskih urah so policisti v Otiškem vrhu izsledili šest ilegalnih prebežnikov, državljanov Afganistana, ki so se v Slovenijo pripeljali skriti v tovornem vozilu. Vsi so zaprosili za azil.

V bližini Vonarskega jezera so policisti včeraj popoldne izsledili devet ilegalnih prebežnikov, sedem državljanov Iraka in dva državljana Sirije. Postopki z njimi še potekajo. Prav tako so prijeli in pridržali 41-letnega državljana Ukrajine, ki je nameraval prebežnike odpeljati v Avstrijo.

Danes, okoli dveh zjutraj, so policisti v Rogatcu izsledili še osem državljanov Afganistana, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Postopki z njimi še potekajo.