urednistvo@preteklih24.si

Primorske ceste terjale nov človeški davek

Policisti z območja policijske uprave koper so včeraj pozno popoldan, natančneje ob ob 18.39 uri bili obveščeni o hujši prometni nesreči na cesti Dragonja – Šmarje, v kateri so bila udeležena štiri vozila.
Z ogledom kraja so policisti prišli do prvih ugotovitev, ki kažejo na to, da je povzročil prometno nesrečo 62- letni državljan Hrvaške, ki je z osebnim avtomobilom vozil od Kopra proti Dragonji. Na tem delu ceste so trije prometni pasovi (eden smer Dragonja in dva smer Koper). V levem ovinku je zapeljal v levo preko dvojne neprekinjene ločilne črte ter čelno trčil v osebni avto, katerega je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 65-letni državljan Italije. Za vozilom Italijana sta vozila še dva voznika (71-letni državljan Italije in 53-letni državljan Slovenije), ki sta oba trčila v bok vozila državljana Italije. Ta se je po trku prevrnil na bok in obstal.

V vozilu 65-letnega državljana Italije je bil kot sopotnik na sprednjem sedežu 89-letni državljan Italije, ki je na kraju umrl, zanj je bila odrejena sodna obdukcija. V tem vozilu sta bili še dve potnici, ki sta se v nesreči huje poškodovali. Preiskovalna sodnica bo odredila sodnega izvedenca za pregled vozil.

Povzročitelj je bil ob trčenju lažje poškodovan. Na kraju ni mogel opraviti preizkusa alkoholiziranosti, odpeljan je bil v SB Izola, zanj pa je bil odrejen strokovni pregled na alkohol, zdravila in mamila. Sledi mu kazenska ovadba za povzročitev prometne nesreče iz malomarnost.

Cesta je bila zaprta vse do 0.33, ko je bil promet ponovno sproščen.

Letos je na cestah na območju Policijske uprave Koper umrlo 12 oseb, lani v enakem obdobju pa 10.