urednistvo@preteklih24.si

Požar pod ostrešjem hiše na območju Domžal

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 139 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 32 dogodkov in s področja prometne varnosti 44 dogodkov.


Kriminaliteta

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 6 tatvin, 10 vlomov (v štirih primerih je ostalo pri poskusu) in primera poškodovanja tuje stvari.

Prometna varnost

S področja prometne varnosti so obravnavali 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovana voznica. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili.

Javni red in mir

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 8 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 8. 12. 2019, od 6. ure in 9. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Ponove vasi, Pijave Gorice in Ljubljane izsledili in prijeli 10 tujcev (drž. Alžirije in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v kletne prostore, od koder je neznani storilec odtujil smuči Elan in orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 700 evrov.
Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v poslovne prostore, od koder je neznani storilec odtujil računalnik. Nastalo je za okoli 500 evrov škode.
Na območju Most je bilo vlomljeno v skladiščne prostore, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje in kovinske profile. Nastalo je za več tisoč evrov škode.
V Zagorju ob Savi je bilo vlomljeno v specializirano trgovino, od koder je neznani storilec odtuji mobilne telefone. Nastalo je za nekaj tisoč evrov škode.

Požar
Včeraj, nekaj pred 11. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o požaru pod ostrešjem hiše na območju Domžal. Na kraju so posredovali gasilci, ki so preventivno poškropili streho, saj je manjši požar pred tem že ugasnil. Policisti so kraj zavarovali. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Glede na do sedaj zbrana obvestila je do požara prišlo zaradi napake v električni napeljavi (v vezju ventilatorja) . Nastalo je za okoli 500 evrov materialne škode. Policisti so dogodek ustrezno zabeležili.

Prometna nesreča:
Včeraj, nekaj pred 7. uro se je na ljubljanski obvoznici med predorom Golovec in Bizovikom v smeri Maribora zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala desno s ceste in trčila v odbojno ograjo. Vozilo je po trčenju obrnilo in obstalo na voznem pasu. V vozilo je nato trčil še voznik, ki je pripeljal za njo. Pri tem se je voznica huje telesno poškodovala, voznik pa lažje. Oba sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC Ljubljana, življenje voznice ni ogroženo. Policisti so ji izdali plačilni nalog.