urednistvo@preteklih24.si

Policisti Policijske postaje Rače zasegli avtomatsko puško

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 223 klicev, od tega 79 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so policisti obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.


Nezakoniti prehodi državne meje

Na prehodnem mestu Paradiž so policisti ločeno oglobili dva hrvaška državljana, ki sta državno mejo med Hrvaško in Slovenijo prestopila na mestu, kjer ni mejnega prehoda oz. to mesto ni določeno za prehajanje državne meje.

V Zgornjem Leskovcu pa so prijeli državljana Izraela, ki je imel namen nedovoljeno prestopiti državno mejo in vstopiti na Hrvaško. Policisti so ugotovili, da je Izraelec brez dokumentov in da je v Slovenijo prišel iz
Avstrije. Zaradi tega ga bomo predali avstrijskim varnostnim organom.

Izpostavljeno

V PROMETNI NESREČI HUJE POŠKODOVAN OTROK

Včeraj, malo pred poleno uro popoldan, se je na območju PP Lenart zgodila prometna nesreča v kateri se je huje poškodoval 4-letni otrok. Ta je z dvorišča domače stanovanjske hiše nenadoma pritekel na vozišče, po katerem
je z osebnim avtomobilom pravilno pripeljal 42-letni voznik. Voznik je s prednjim bočnim delom vozila trčil v otroka, ki se je ob tem hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

POŽAR

Včeraj, ob 13.27 so policisti bili obveščeni, da v Ložanah gori stanovanjska hiša in da so gasilci že izvozili proti kraju požara. Med požarom je bil v stanovanjski hiši 82-letni nepokreten moški. Požar je prvi opazil sosed, kmalu za tem še 44-letni sin nepokretnega 82-letnega invalida. Slednji je stekel v gorečo hišo, skušal rešiti očeta, vendar mu to ni uspelo, saj se je nanj deloma zrušil lesen strop. Ker se je ob tem lahko telesno poškodoval, se je moral iz hiše umakniti, oče pa je v hiši umrl. Materialna škoda znaša okoli 30.000 evrov.

Stanovanjska hiša je skoraj v celoti pogorela, požar pa so dokončno pogasili gasilci. Na kraj požara sta prišla dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je ogled prepustila policiji, in dežurni okrožni državni tožilec. Policisti in kriminalisti so opravili le del ogleda, nato pa so ga morali prekiniti, saj se je hiša pričela podirati,
občasno je vzplamtel tudi še kakšen ogenj, zraven tega se je tudi stemnilo. Ogled bodo predvidoma nadaljevali danes.

Poškodovanega 44-letnika so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje poškodovan, vendar je vseeno ostal na zdravljenju.

ZASEGLI AVTOMATSKO PUŠKO

Policisti Policijske postaje Rače so v torek, 3. 12. 2019, odvzeli prostost in pridržali 59-letnega osumljenca, doma iz občine Hoče – Slivnica, ki ga utemeljeno sumijo storitve kaznivega dejanja Nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Tisti dan so mu namreč med intervencijo na njegovem domu, kjer je pijan žalil svojo partnerko, zasegli starejšo avtomatsko puško znamke Schmeiser, skupaj z 29 naboji kalibra 9 mm. Pri kriminalistično tehničnem pregledu orožja so ugotovili, da je avtomatska puška še vedno bojno delujoča.

Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo, so mu pa zaradi kršitve javnega reda in miru oz. nedostojnega vedenja do partnerke, že izdali plačilni nalog in izreki globo v višini 625 evrov.