urednistvo@preteklih24.si

Na območju Kranja otrok zbit na prehodu za pešce

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 2 obvestili o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami; 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 3 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


 

Promet

Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Danes zjutraj je voznica z osebnim avtomobilom v Škofji Loki še pri temnem delu dneva na prehodu za pešce trčila v peško in jo telesno poškodovala. Po prvih podatkih je peška lažje poškodovana.

To je četrta decembrska prometna nesreča z udeležbo pešcev. Dve nesreči sta se zgodili 2. decembra, ena pa petega v mesecu. Vse tri se zgodile na območju Kranja. V prvi je bil v popoldanskih urah otrok zbit na prehodu za pešce, v drugi je zvečer voznik pri zapuščanju parkirišča spregledal peško in vanjo trčil, v tretji pa je otrok nenadoma pritekel na cesto pred vozilo in povzročil nesrečo.

Pešce in voznike policisti opozarjajo na previdnost in na varno souporabo prometnih površin. Pešci so tveganjem za nesreče najbolj izpostavljeni med prečkanjem cest in hojo po parkiriščih, napake pa se dogajajo na strani obeh, torej tako pri pešcih kot voznikih. Oboji imajo do določene mere možnost predvidevati situacije, vendar samo, če so v prometu zbrani in pozorni, kar je s telefonom v roki in s hitenjem zelo težko. Skratka previdno.

Vlom

V Mošnjah je bilo včeraj med 19. in 20.30 vlomljeno v osebni avtomobil. Vlomljeno je bilo z razbitjem stekla. Storilec je odtujil torbico z dokumenti, denarnico in telefonom.

V Naklem pa je bilo včeraj zvečer vlomljeno v poslovni objekt in odtujene cigarete.