urednistvo@preteklih24.si

Varnostnik 27 letnika udaril v predel obraza, ter ga hudo telesno poškodoval

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so v minulih 24 ur prejeli 336 klicev, med katerimi je bilo 109 interventnih dogodkov. 

 

Policisti so prejeli 14 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, velikih tatvin, poškodovanje tuje stvari, nasilje v družini, telesne poškodbe.

S področja prometne varnosti so policisti prejeli 27 obvestil, v petih prometnih nesrečah se je 7 oseb lažje telesno poškodovalo v ostalih primerih je nastala zgolj gmotna škoda. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so policisti zasegli 1 motorno vozilo.

S področja kršenja javnega reda in miru so policisti prejeli 16 obvestil. Od tega 11 kršitev javnega reda in mira na javnem kraju in 5 kršitev v zasebnih prostorih. Eno osebo so pridržali do streznitve.

Huda telesna poškodba:

Policisti Policijske postaje Maribor I so obravnavali kršitev javnega reda na ulici pred lokalom v Mariboru. Dva
neznanca sta pristopila do 27-letnega moškega, doma iz okolice Maribora. Med trojico se je vnel prepir in prerivanje. Do njih sta pristopila varnostnika lokala pred katerim so se nahajali ter poskušala trojico ločiti in preprečiti prepir. Med tem je 28-letni varnostnik, doma iz Celja, 27-letnika udaril v predel obraza ter ga hudo telesno poškodoval. Policisti bodo zoper varnostnika podali kazensko ovadbo na Okrožno tožilstvo v Mariboru.

Nedovoljen prestop državne meje:

Policisti Policijske postaje Ormož so v kraju Godeninci prijeli 40-letnega državljana Ukrajine, ki je v svoje vozilo nalagal 4 tujce državljane Iraka, ki so na nedovoljen način prečkali državno mejo iz smeri Republike Hrvaške. Pri pregledu okolice so izsledili še 9 tujcev, ki so prečkali državno mejo na nedovoljen način. Ukrajincu je bila odvzeta prostost ter bo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, tujce in sicer 12 Iračanov in enega Iranca pa so končanem postopku vrnili Hrvaškim varnostnim organom.