urednistvo@preteklih24.si

Voznik je avtomobil pustil neoznačen na pospeševalnem pasu avtoceste, ker mu je zmanjkalo goriva

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 9 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami; 9 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom. Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.


 

Dogodki:
Zaradi vsiljivega beračenja so kranjski policisti včeraj obravnavali državljana Romunije in ga kaznovali z globo. Na Drulovki so kranjski policisti včeraj obravnavali pretep med osebami. Dogodek obravnavajo kot kršitev javnega reda in prekršek.

Opozorilo:
Policisti opozarjajo na veliko previdnost v gorah. V visokogorju je sneg in zmerna nevarnost snežnih plazov. Glavni težavi sta napihan in nov sneg. Kjer je snega manj, je ta pomrznjen. Veliko je zametov in opasti, ki se lahko predvsem na strmejših pobočjih sprožijo že pod manjšo obremenitvijo snežne odeje, s strmih prisojnih pobočij se lahko predvsem zgodaj popoldne spontano sproži tudi kakšna kloža.

Promet
Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreče s tesnimi poškodbami. V Kranju je voznik prevozil prometni znak »Stop« in trčil v osebni avtomobil druge voznice. Prav tako na območju Kranja je voznik v drugi nesreči trčil v otroka, ki je nenadoma pritekel na cesto. Okoliščine kažejo na krivdo otroka za nesrečo.

Na gorenjski avtocesti pa sta se danes zgodaj zjutraj zgodili dve prometni nesreči. Prva se je zgodila na pospeševalnem pasu avtocestnega priključka Brezje proti Karavankam. Vozniku je na tem pasu zmanjkalo goriva in je osebni avtomobil tam pustil neoznačen. Vanj je potem trčila voznica, ki se je vključevala na avtocesto. Po trčenju je njeno vozilo odbilo na vozni pas avtoceste, sama pa je iz vozila izstopila. Tudi njeno vozilo po nesreči ni bilo označeno in je vanj po določenem času trčil voznik kombija, ki se je pripeljal v smeri Karavank. Poškodovan ni bil nihče. Preizkus alkoholiziranosti pri vozniku kombija je bil pozitiven. Prometni policisti še vodijo postopek proti vsem trem udeležencem.

Če ti zmanjka goriva, to ni izredni dogodek ampak malomarnost. V vsakem primeru je ustavljeno vozilo na avtocesti nujno potrebno označiti. Pomikamo se skrajno desno. Vklopimo smernike. Obvezno si nadenimo odsevni telovnik. Postavimo varnostni trikotnik. Uporabimo stebriček SOS ali pokličemo na Prometno-informacijski center za državne ceste (PIC) na številko 1970 in sporočimo dogodek/okvaro.

Vlom
V kraju Poženik je bilo včeraj preko dneva vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujena manjši znesek denarja ter zlatnina.