urednistvo@preteklih24.si

Policisti preiskujejo kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 219 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 57 dogodkov, s področja javnega reda in miru 67 dogodkov in s področja prometne varnosti 79 dogodkov.


 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 10 vlomov (v petih primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

S področja prometne varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesreči, v kateri sta bila huje poškodovana voznika. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 20 krat na javnem kraju, kjer sta bili pridržani dve osebi in 5 krat v zasebnem prostoru, kjer so pridržali eno osebo.

Nezakoniti prestopi državne meje

Med 5. 12. 2019, od 6. ure in 6. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Kozarišča, Grosuplja in Ljubljane izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta
Vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino in nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
Na Viču je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.
V okolici Zagorja ob Savi je bilo vlomljeno v počitniško hišo, od koder je neznani storilec odtujil hladilnik, televizor in alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.
V Kočevju je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil prenosni računalnik in televizor. Lastnika je oškodoval za okoli 500 evrov.

Preiskano kaznivo dejanje s področja prepovedanih drog
Hrastniški policisti so imeli v začetku tega meseca v postopku mlajšega moškega iz Hrastnika, ki je imel pri sebi prepovedano drogo, pripravljeno za preprodajo. Policisti so ga zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa z mamili pridržali, nato pa po pridobljeni odredbi sodišča pri njem opravili še hišno preiskavo. Poleg zasežene droge v postopku je bila pri hišni preiskavi najdena še pištola za katero se sumi, da je prepovedano orožje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo po vseh ugotovitvah zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost
Prometne nesreče:

Včeraj, nekaj po 18. uri se je na cesti med Bloško Polico in Novo vasjo zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika tovornih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik tovornega vozila v ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče v trenutku, ko je nasproti pripeljalo drugo tovorno vozilo. Pri tem se je povzročitelj huje telesno poškodoval, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Danes ponoči, se je v Repnjah pri Medvodah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v stavbo. V prometni nesreči je bil voznik huje telesno poškodovan, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Njegovo življenje ni ogroženo. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 20. uro je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o prometni nesreči, ki se je zgodila na ljubljanski obvoznici pred izvozom Brdo v smeri gorenjske. V prometni nesreči je bil samoudeležen voznik osebnega vozila znamke BMW. Voznik je vozil po ljubljanski obvoznici iz smeri Viča proti Brdu. Zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo je izgubil oblast nad vozilom in je zapeljal levo izven vozišča in trčil v odbojno ograjo. Po trčenju je vozilo zaneslo še desno prek vozišča in je trčil še v desno odbojno ograjo. V prometni nesreči je bil voznik lažje telesno poškodovan, z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Policisti so mu izdali plačilni nalog.