urednistvo@preteklih24.si

Nekdo je čez ograjo dvorišča trgovine z avtomobili vrgel močnejše petarde, ki so ob poku poškodovale dva avtomobila

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 143 klicev. Obravnavali so deset prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno vozilo zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in dve tatvini. Intervenirali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru.


 

Tatvina osebnega vozila
V Izoli je nekdo ukradel pred trgovino parkiran osebni avto VW golf, letnik 2005, črne barve, reg. št. MB F6-30K.

PIROTEHNIKA

Na Obrtniški ulici v Kopru je nekdo ponoči čez ograjo dvorišča trgovine z avtomobili vrgel močnejše petarde, ki so ob poku poškodovale dva avtomobila.

Policisti vse občane opozarjajo, da je po zakonu (Zakon o eksplozivih in pirotehničnih izdelkih – ZEPI) prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije F1, katerih glavni učinek je pok, fizičnim osebam dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je po zakonu dovoljena zgolj od 26. decembra do vključno 1. januarja.

Kljub navedenemu je seveda uporaba ognjemetnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok, prepovedana v strnjenih stanovanjskih naseljih, zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javni shodi in javne prireditve. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati zgolj ognjemetne izdelke 1. kategorije, ki so proizvedeni, namenjeni in označeni za tako uporabo.

Opozorilo
Glede na vsakoletne izkušnje in nevarnosti, ki jih pirotehnični izdelki prinašajo s seboj, je potrebno poudariti, da je fizičnim osebam prepovedana vsakršna: predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanja učinka in posest takih izdelkov; uporaba pirotehničnih izdelkov v ali na drugih predmetih; lastna izdelava pirotehničnih izdelkov ali zmesi in posest takih izdelkov in preprodaja pirotehničnih izdelkov.

Promet

Zvečer so policisti v Kopru ustavili 41-letnega voznika. Odrejen hitri test je bil pozitiven na droge, zato mu je bil odrejen še strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.
V Luciji pa so zasegli kolo z motorjem 17-letniku, ker ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Zjutraj so policisti v Ankaranu ustavili 45-letno voznico osebnega avtomobila, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zasegli so ji avto, sledi obdolžilni predlog.

Vlom

V vasi Hrenovice pri Postojni je ob 17.30 uri nekdo vlomil v hišo. Moški, ki je bil v hiši, je to slišal, odšel v pritličje in storilce pregnal. Policisti zbirajo informacije.