urednistvo@preteklih24.si

31 letna voznica avtomobila vozila pod vplivom prepovedanih drog

Policisti so nam posredovali informacije o zadnjih varnostnih dogodkih na območju PU Nova Gorica.

 

Na Goriškem ukradli moped

Danes, 6. decembra okoli 9. ure zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino mopeda znamke Tomos Nitro 50 v Novi Gorici. S tem nezakonitim dejanjem je neznani storilec lastniku vozila povzročil materialno škodo v višino 520 evrov. Policisti nadaljujejo s preiskavo okoliščin navedenega primera in boo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

V prometni nesreči I. kategorije na hitri cesti H4 izven Vogrskega udeleženi dve vozili

Prometni policisti so danes, 6. decembra ob 7.24 uri, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na odseku hitre ceste H4 izven Vogrskega proti Ajdovščini in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tuje tovorno vozilo in osebni avtomobil). Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročila 52-letna voznica tovornega vozila, zaradi nepravilnega premika z vozilom. Zaradi kršitve prometne zakonodaje je bila povzročiteljici prometne nesreče izrečena globa. Nihče od udeležencev prometne nesreče (omenjena voznica in 38–letni voznik) v prometni nezgodi ni bil poškodovan.

V prometni nesreči I. kategorije na Goriškem udeleženi dve vozili

Danes, 6. decembra ob 11. uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v Kromberku pri Novi Gorici in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno vozilo in kombi). Ugotovljeno je bilo, da je voznik kombija okoli 10.50 s parkirišča pred objektom v Kromberku vzvratno zapeljal kombi (znamke Peugeot). Pri tem se omenjeni voznik ni prepričal, da to lahko stori varno in je posledično trčil v prednji del parkiranega tovornega vozila (znamke Mercedes Benz Actros), romunskih registrskih številk. Povzročitelju (vozniku kombija) je bil zaradi kršitev
določil Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 42. člena ZPrCP) izdan plačilni nalog.

Primer suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog v cestnem prometu

Včeraj, 5. decembra ob 16.37 uri, so policisti v Novi Gorici (Prvomajska ulica) ustavili 31 letno voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so ji policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznica odločno odklonila. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Obravnavani primer s področja prepovedanih drog v Novi Gorici

Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 5. decembra ob 15.45 uri, 21 letnemu moškemu v Novi Gorici v postopku zasegli delce zelene posušene rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Omenjene rastlinske delce so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper mlajšega moškega uvedli hitri postopek zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Povoženje divjadi

Danes, 6. decembra ob 00.29 uri, je bila Policija obveščena, da je voznici osebnega avtomobila med vožnjo iz Štanjela proti Braniku na cesto skočila divjad (srna) zaradi česar jo je zadela s prednjim delom avtomobila (znamke BMW). Omenjena divjad je s kraja zbežala neznano kam. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Policisti so primer zaključil z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policisti danes, 6. decembra ob 5.24 uri, obravnavali povoženje divjadi (srna) na cesti med Kobaridom in vasjo Staro selo (Občina Kobarid). Po trčenju z voznikom osebnega avtomobila (znamke Škoda) je omenjena divjad s kraja zbežala neznano kam.

Opozorilo

Tudi tokrat policisti PU Nova Gorica opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.