urednistvo@preteklih24.si

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 261 klicev, od tega 105 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času policisti niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

 

IZPOSTAVLJAMO:

Nevarna vožnja v cestnem prometu

Sinoči, okoli 22.25 je 39-letni voznik osebnega avtomobila, v križišču Šarhove ulice in Dravograjske ceste v Mariboru, zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avtomobil enako starega voznika osebnega avtomobila. Slednji se je v nesreči lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj v organizmu 0,96 mg/l alkohola, zato so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Ugotovili so tudi, da je vozil v času, ko mu je bila izrečena prepoved vožnje motornih vozil. Ta je veljavna še do sredine naslednjega leta. Da so mu preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu, so mu zasegli njegovo vozilo. Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarna vožnja v cestnem prometu ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Pod vplivom alkohola je bil tudi ponesrečeni voznik, vendar v mejah dovoljenega, saj je imel v organizmu 0,15 mg/l alkohola.

TATVINA Z GRADBIŠČA

Neznani storilec je v noči na 4. 12. 2019, z nezavarovanega gradbišča v Slovenski Bistrici odtujil nekaj gradbenega materiala, več armatur različnih dolžin, iz dveh delovnih vozil pa še okoli 400 litrov nafte.

Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.