urednistvo@preteklih24.si

Na območju Viča je bila iz poslovnih prostorov podjetja odtujena pirotehnika v vrednosti 2700 evrov

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 170 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 47 dogodkov, s področja javnega reda in miru 36 dogodkov in s področja prometne varnosti 66 dogodkov.

 

Kriminaliteta

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 9 vlomov ( v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in tri primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v primeru nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja.

Prometna varnost

S področja prometne varnosti so policisti obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče v kateri so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

Kršitve javnega reda in miru

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 2 krat v zasebnem prostoru.

Nezakoniti prestopi državne meje

Med 4. 12. 2019, od 6. ure, in 5. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Ljubljane izsledili in prijeli 4 tujce (drž. Maroka in Alžirije), ki so nezakonito prestopili državno mejo.
Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi

V Sinji Gorici je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bil odtujen računalnik in kitara. Premoženjska škoda znaša okoli 1000 evrov.
Na območju Šiške je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen prenosni računalnik. Skupna škoda znaša okoli 1500 evrov.
Na območju Ribnice je bilo vlomljeno v hišo, od koder so bili odtujeni spominski predmeti. Škoda znaša okoli 600 evrov.
V Šiški je neznani storilec vlomil v stanovanje in iz njega odtujil nakit. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.
Na območju Grosuplja je bilo vlomljeno v hišo iz katere je bil odtujen nakit. Škoda znaša okoli 1500 evrov.
Na območju Viča je bilo vlomljeno v poslovne prostore podjetja, od koder je bila odtujena pirotehnika. Škoda znaša okoli 2700 evrov.
V Ivančni Gorici je bilo vlomljeno v hišo, od koder je bila odtujena gotovina. Škoda znaša okoli 4400 evrov.