urednistvo@preteklih24.si

Cesta v naselju Britof na območju intervencije ostaja zaprta in bo zaprta do nadaljnjega

Cesta v naselju Britof na območju intervencije ostaja zaprta in bo zaprta do nadaljnjega, ker meritve Gasilsko reševalne službe Kranj še vedno kažejo na določeno prisotnost sproščanja plina iz zemljine.


 

Območje zapore je enako kot zadnjih dveh dneh in velja za vse vrste udeležencev. Pristojni izvajajo vse ukrepe. Gibanje na kraju ni dovoljeno in ostaja zavarovan s policisti. Pri zavarovanju bodo sodelovali tudi kranjski mestni redarji. Dokler ne bo zagotovljena popolna varnost, bodo gasilci periodično izvajali meritve prisotnosti plina. Še vedno je aktualno tudi opozorilo o prepovedi uporabe odprtega ognja in prijava vonja po zemeljskemu plinu na interventno številko 112 v okolici Britofa. Voznike na cestah v okolici Britofa policisti opozarjajo na varnost otrok, ki za šolsko pot sedaj uporabljajo druge okoliške ceste.

Policisti pozivajo tudi k veliki previdnosti pri izvajanju krajevnih običajev (Miklavževanje, parkeljni itd.) in strogo prepovedujejo uporabo pirotehnike in odprtega ognja (tudi cigarete in ogorki) na širšem območju.