urednistvo@preteklih24.si

32 letni državljan Italije vozil pod vplivom prepovedanih drog

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 56 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 146 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in eno prometno nesrečo z lažjimi poškodbami, eno vozilo so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov in eno tatvino. Intervenirali so zaradi kršitve javnega reda in miru.


 

Dopoldan so delavci pri čiščenju jarkov na AC Postojna – Ravbarkomanda opazili motorno kolo Honda Tantheon 150 in o tem obvestili policiste. Policisti so ugotovili, da je bilo ukradeno 1. 2. 2012 v Italiji. Policijski postopki še potekajo.

V Šalari (Koper) je nekdo poskušal vlomiti v hišo, vendar je od tega odstopil.

Nekdo je pred blokom na Cesti na Markovec (Koper) ukradel skuter Gilerra Runer, registrskih številk KPJF-74, temno sive barve, vreden 700 evrov.

Popoldan so policisti pri Pivki zasegli osebni avto 34-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Prometna varnost

Ob 18.28 je bila prometna nesreča pred krožiščem na Valeti. 70-letni voznik je peljal po glavni cesti od Strunjana proti Valeti. Ko se je z vozilom pripeljal v bližino krožišča, je zaradi prekratke varnostne razdalje s sprednjim delom vozila trčil v zadnji del ustavljenega osebnega avtomobila, tega pa je odbilo v vozilo pred seboj, ki je prav tako stalo. Poškodovanih ni bilo, povzročitelju pa je bil izdan plačilni nalog.

Ob 22.30 so policisti na Škofijah ustavili osebni avto, ki ga je vozil 32-letni državljan Italije. Voznik je bil pozitiven na hitrem testu za droge, odrejen mu je bil strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Zasegli so mu 0,44 g kokaina in 1,9 g heroina, za kar mu sledi globa, podan bo tudi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od srede, 4. 12. 2019 od 6.00 ure, do četrtka, 5. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 8 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 6 oseb, policisti PP Koper eno osebo in policisti PP Kozina ravno tako eno osebo.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Iran 4
Palestina 2
Bangladeš 1
Irak 1