urednistvo@preteklih24.si

V Grosupljem je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena zlatnina

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 177 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 42 dogodkov, s področja javnega reda in miru 40 dogodkov in s področja prometne varnosti 73 dogodkov.


 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 17 tatvin, 4 vlome ( v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in štiri primere poškodovanja tuje stvari.

Prometna varnost

S področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 nesreči v kateri so bili udeleženci lažje telesno poškodovani. Petim večkratnim kršiteljem so bila zasežena vozila.

Kršitve javnega reda in miru

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 15 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru.

Nezakoniti prestopi državne meje

Med 3. 12. 2019, od 6. ure, in 4. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Kočevske reke in Črne vasi izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Alžirije in Tunizije), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta:

Vlomi
V Grosupljem je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, od koder je bila odtujena zlatnina. Premoženjska škoda znaša okoli 2000 evrov.
V Kočevju je bilo vlomljeno v skladiščne prostore, od koder je bilo odtujeno več kosov orodja. Škoda znaša nekaj tisoč evrov.

Prometne nesreče

Včeraj, nekaj pred 13. uro je na Železni cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila odvzel prednost drugemu vozniku, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Včeraj, okoli 8. ure je v križišču Šmartinske in Bratislavske ulice prišlo do prometne nesreče. Do nesreče je prišlo, ker je voznica osebnega vozila zapeljala v križišče, ko je na semaforju gorela rdeča luč in trčila v drugo osebno vozilo. Obe voznici in potnica so v nesreči bile lažje poškodovani.

Včeraj zvečer, so policisti na območju Domžal opravili postopek z voznico osebnega vozila, pri čemer so ugotovili, da je voznica vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,71 mg/l). Policisti so ji zasegli vozilo in bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.