urednistvo@preteklih24.si

V Baški grapi na Tolminskem se je zgodila delovna nesreča v kateri je umrl 38 letni moški

Policisti Policijske uprave Nova Gorica so sporočili da se je včeraj v Baški grapi na Tolminskem zgodila delovna nesreča, kjer se je pri delu v gozdu nad naseljem Podbrdo smrtno ponesrečil 38-letni moški.
Policisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj, 3. decembra ob 17.08 uri, obveščeni, da se je pri delu v gozdu nad naseljem Podbrdo zaradi nenadzorovane prevrnitve drevesnega panja na strmem pobočju smrtno ponesrečil 38–letni moški. Poleg policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica so bili na kraj delovne nezgode s strani pristojne službe napoteni tudi reševalci NMP ZD Tolmin in pripadniki GRS Tolmin. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče je bilo med drugim ugotovljeno, da se je 38-letni moški skupaj z 22-letnim gozdarjem včeraj zjutraj odpravil na eno od gozdnih parcel v kraju imenovanem “Ava” z namenom čiščenja gozda in spravljanju drvi za lastno uporabo. Drugi, 22-letnik se je nato vrnil približno kilometer nižje na drugo gozdno parcelo, kjer je izvajal sečnjo lesa do popoldneva; prav tako je pomagal sorodniku pri nakladanju drvi na tovorno vozilo. Popoldne se omenjeni 38 letni moški ob dogovorjenem času ni zglasil pri 22-letniku, da bi skupaj odšla v dolino. Slednji se je zato okoli 16.30 ure z vozilom odpravil na zgornjo gozdno parcelo in opazil negibnega 38-letnika, ki se je nahajal približno dvajset metrov pod gozdno vlako. Ker se ni odzival na njegove klice, se je 22-letnik po strmem bregu spustil do njega in opazil, da se nahaja v pol sedečem položaju na desnem boku na večjem drevesnem panju, na njega je bil naslonjen še drugi manjši panj. 22-letniku je uspelo z njega odvaliti panj in opazil, da je 38-letni moški hudo poškodovan, prav tako ni kazal znakov življenja. Takoj zatem sta oba gozdarja po telefonu na pomoč poklicala reševalce.

O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Kasneje je zdravnik ZD Tolmin potrdil njegovo smrt in odredil sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o delovni nesreči s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo.