urednistvo@preteklih24.si

Samo v nekaj urah so ugotovili kar 15 kršitev parkiranja na mestih za invalide

Včeraj je bil mednarodni dan invalidov in oseb s posebnimi potrebami. Zaradi svoje invalidnosti in neodgovornega ravnanja ostalih udeležencev cestnega prometa so pogosto postavljeni v slabši položaj, kar jim dodatno otežuje udeležbo v cestnem prometu in v družbi nasploh, zato so policisti na območju mesta Koper poostreno nadzirali nepravilno parkiranje na označenih mestih za invalide in druge kršitve v prometu, v povezavi s kršenjem pravic invalidom.


 

V poostrenem nadzoru so sodelovali policisti skupaj z občinskim redarstvom. Samo v nekaj urah so ugotovili kar 15 kršitev parkiranja na mestih za invalide. Vsem kršiteljem so bile izrečene globe. V poostrenem nadzoru so ugotovili tudi dve kršitvi zaradi uporabe mobilnega telefona med vožnjo, eno vozilo pa so zasegli, ker voznik ni imel vozniškega dovoljenja. Kršitve parkiranja na prostorih za invalide so bile ugotovljene tudi v drugih krajih na območju PU Koper.

S tovrstnimi nadzori bodo možje v modrem nadaljevali.

Ne pozabite!

Parkiranje ni dovoljeno na označenem parkirnem prostoru za invalide. Parkiranje na tem prostoru je dovoljeno le osebam, ki imajo označeno vozilo z veljavno parkirno karto. Za kršitev te določbe je predpisana globa v višini 80 evrov.

Kadar so udeleženci cestnega prometa otroci, starejši ljudje, slepi, invalidi in druge osebe, ki niso v celoti sposobne za samostojno udeležbo v cestnem prometu, so drugi udeleženci dolžni nanje posebno paziti in jim pomagati.