urednistvo@preteklih24.si

Prometna nesreča z udeležbo več vozil na avtocesti, med počivališčem Ravbarkomanda in izvozom Postojna

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 35 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 103 klice. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve vozili so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in dve tatvini ter eno nasilje v družini. Intervenirali so dvakrat zaradi kršitve javnega reda in miru.


 

Nasilje v družini

V vasi na območju PP Piran so policisti obravnavali nasilje v družini. Sinu, ki se je fizično znašal nad mamo, so izrekli prepoved približevanja, sledi pa mu tudi kazenska ovadba.

Prometne nesreče

V Škofijah so policisti zasegli osebni avto 46-lentnemu vozniku iz Izole, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 11.50 je bila prometna nesreča z udeležbo več vozil na avtocesti, med počivališčem Ravbarkomanda in izvozom Postojna. Nastal je zastoj dolg približno 1 kilometer. Policisti so ugotovili, da je šlo za dve prometni nesreči. V prvi je 36-letni voznik tovornega vozila, ki je vozil po desnem prometnem pasu zaradi prometnih razmer (strnjena kolona na obeh prometnih pasovih in spremenjena prometna signalizacija zaradi dela na cesti) pričel zavirati. V tistem trenutku je 56-letni voznik tovornega vozila pričel sunkovito zavirati in v izogib naletnemu trčenju sunkovito zavil v levo na prehitevalni pas, zatem pa z desnim bokom oplazil prikolico. Zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji in poteka veljavnosti vozniškega dovoljenja so mu izdali plačilni nalog.

Zatem pa je podobno prišlo do prometne nesreče, ki se je zgodila na levem prehitevalnem pasu. 43-letni voznik osebnega avtomobila je iz enakega vzroka zmanjšal hitrost svojega vozila, pri tem pa je 21-letni voznik kombiniranega vozila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v zadnji del vozila, ki ga je odbilo naprej in je oplazilo odbojno ograjo ter trčilo v vozilo, ki ga je vozil 40-letnik. 21-letniku je bil izdan plačilni nalog zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji.

Ob 15.27 so nas iz kontrole železniškega prometa v Postojni obvestili, da je v neposredni bližini PP Kozina vlak zbil osebo. Moški je na kraju umrl. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 77-letni moški prečkal progo, v tem pa je pripeljal vlak in ga zbil. Sum tuje krivde je izključen.

Kriminaliteta

Občanka je poklicala policijo in povedala, da je pri bloku Smrekarjevi ulici v Izoli že več dni puščen skuter oranžne barve. S preverjanjem so policisti ugotovili, da je bil skuter 10. 6. 2019 ukraden v Italiji. Postopki še potekajo.

Javni red in mir

Zvečer je 34-letnik razgrajal v enem od lokalov v Kopru. V vinjenem stanju je žalil in odrival natakarja, ni pa se pomiril niti po prihodu policistov na kraj. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

Promet

Ponoči so v Škofijah zasegli osebni avto 41-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozilo pa ni bilo registrirano. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 4.50 je bilo pred predorom Dekani, smer proti Ljubljani, ustavljeno previsoko tovorno vozilo s polpriklopnikom. Ugotovljeno je bilo, da 39-letni voznik iz Kopra nima dovoljenja za izredni prevoz, izdan mu je bil plačilni nalog, zoper pravno osebo bo uveden hitri postopek, vozilo pa je bilo izločeno iz prometa.

Ob 12.54 so gasilci bili obveščeni, da na izvozu iz tunela Markovec (smer Izola – Koper) gori tovorno vozilo. Gasilci so bili tako poslani na kraj. Gorel je tovor na vozilu, gasilci so ga pogasili, predor je bil ponovno odprt ob 13.19.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od torka, 3. 12. 2019 od 6.00 ure, do srede, 4. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 3 osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Vse osebe so obravnavali policisti PP Koper in vse osebe so zaprosile za mednarodno zaščito ter bile odpeljane v azilni dom.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Irak 2
Sirija 1