urednistvo@preteklih24.si

Policisti opozarjajo, ne sedajte za volan, če ste pred tem uživali alkoholne pijače!

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 269 klicev, od tega 81 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času policisti niso obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje. 

IZPOSTAVLJAMO

Pod vplivom alkohola

V včerajšnjem pregledu dogodkov so policisti opozorili na dve izstopajoči vožnji v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Tovrstna problematika je zelo pereča tudi na območju Policijske postaje Šentilj. Zaradi tega ji tamkajšnji policisti, ob pomoči policistov Postaje prometne policije Maribor, posvečajo še posebno pozornost. V soboto, 1. 12. 2019, so združili moči in izvedli poostren nadzor cestnega prometa. Ugotovili so sedem voženj pod vplivom alkohola. V šestih primerih je vrednost pokazala do 0,52 mg/l alkohola v organizmu, v enem primeru pa je bila ta meja celo presežena. To pomeni, zraven predpisane globe, še izrek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja.

Ob vseh opisanih kršitvah so policisti enemu vozniku, zaradi večkratnih kršitev cestno prometnih predpisov, zasegli njegovo vozilo.

Ker policisti že v začetku (veselega) decembra zaznavajo povečano število voženj pod vplivom alkohola, tudi v dnevnem času, izmerjene vrednosti alkohola v organizmu pa so zelo visoke, bodo z nadzori cestnega prometa intenzivno nadaljevali. Voznikom pa še enkrat več polagajo na srce, naj ne sedejo za volan, če so pred tem uživali alkoholne pijače.