urednistvo@preteklih24.si

Gasilci danes nadaljujejo z meritvami plina na območju Britofa, še vedno pa velja, da naj krajani ne uporabljajo odprtega ognja

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel: 11 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo; 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru; s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

 

Dogodki:
V Britofu so pristojni včeraj obravnavali eksplozijo plina v vodovodnem jašku. O dogajanju so policisti sproti obveščali, novih informacij ni. Gasilci danes nadaljujejo z meritvami plina na območju, kriminalisti pa bodo nadaljevali z ogledom kraja dogodka. V kolikor bo zaznana nevarnost bodo sprejeti ustrezni ukrepi – včeraj zato evakuacija stanovalcev in zapora območja, ki je bila zvečer preklicana. Še vedno velja, naj krajani ne uporabljajo odprtega ognja, vonj po zemeljskemu plinu pa naj prijavijo na interventno številko 112. Cesta na kraju je tako kot včeraj zaprta.

Kranjski policisti so včeraj opoldan v podjetju obravnavali poškodbo delavca pri delu v območju strojev. Tuja krivda je izključena.

Kranjski policisti so včeraj s kranjskimi mestnimi redarji kontrolirali parkiranje na mestih za invalide. V kratkem nadzoru so ugotovili tri tovrstne kršitve. Ne vzemi jim mesta. Raje jim pomagajmo premagovati ovire.

Opozorila:
Zaradi nizkih temperatur so stekla na vozilih zjutraj že lahko pomrznjena, na strehah kombijev in tovornih vozilih pa se tudi lahko nabira led. Možje v modrem opozarjajo, da je vozila pred začetkom vožnje potrebno očistiti. Iz vozila mora biti omogočen normalen pogled v vse smeri, na vozilih pa ne sme biti ledu ali drugih snovi, ki bi se lahko raztresale na cesto in v druge udeležence. Padanje leda je zlasti problematično pri višjih hitrostih, saj lahko prebije steklo na vozilu, zelo pa lahko poškoduje tudi pešca, če prileti vanj.

Zaseg pištole

Radovljiški policisti so danes ponoči na javnem kraju zaznali uporabo pištole za izstreljevanje pirotehnike in izsledili moškega, ki so mu ta predmet zasegli. Dogodek policisti obravnavajo kot prekršek. Ukrep bodo izvedi po opravljeni analizi orožja.

Vlomi

Na Zlatem Polju v Kranju je bilo včeraj dopoldan vlomljeno v stanovanjsko hišo in odtujena zlatnina. Vlomljeno je bilo skozi okno. V Zgornjih Dupljah je bilo v torek zvečer vlomljeno v vozilu in iz denarnice odtujena gotovina, ki je bila odložena med sedeži. Vlomljeno je bilo z naviranjem vrat. Na Cesti 1. maja v Kranju pa je bilo opolnoči vlomljeno v poslovni objekt.

Povoženja divjadi

Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali pet povoženj divjadi. Divjad je bila dvakrat zbita na cesti Labore – Jeprca, v Poljčah, Podljubelju in Srednji vasi v poljanski dolini. V vseh primerih je bila tema. Gre za območja, kjer do trčenj z divjadjo tudi običajno prihaja. Zato policisti voznike pozivajo, naj na cestah, kjer so opozorjeni na divjad in kjer jo srečujejo, vozijo bolj previdno in na ustrezni varnostni razdalji. Vozniki trčenja s previdno vožnjo lahko preprečijo, divjad je ne more.