urednistvo@preteklih24.si

Čelno trčenje dveh vozil, poškodovani dve osebi

V prometni nesreči II. kategorije v Goriških Brdih udeležena voznika lažje poškodovana.


Prometna nesreča

Danes, 4. decembra ob 7.26 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II. kategorije na cesti Dobrovo – Vipolže (Občina Brda), kjer sta čelno trčila dva osebna avtomobila. Z ogledom prometne nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 31–letni voznik osebnega vozila peljal po lokalni cesti iz Dobrovega proti naselju Vipolže. V blagem desnem ovinku in delno poledenelem ovinku je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in posledično zapeljal na nasprotno stran smernega vozišča v trenutku, ko je po njem iz nasprotne smeri (proti naselju Dobrovo) pravilno pripeljala 53-letna voznica avtomobila. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, oba udeležena voznika sta bila v prometni nezgodi lažje poškodovana. Oba udeležena voznika osebnih vozil so kasneje reševalci NMP ZD Nova Gorica na kraju oskrbeli in ju z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so 31-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost) izdali plačilni nalog.

Vlomili v hišo na Ajdovskem

Danes, 4. decembra nekje ob 8.10 uri, so policisti bili obveščeni o vlomu tekom noči v eno od stanovanjskih hiš v Ajdovščini v času odsotnosti stanovalcev. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata na terasi in nato v notranjosti objekta našel in si prilastil gotovino. Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti PP Ajdovščina še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Povoženje divjadi

Včeraj, 3. decembra ob 17.45 uri, so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi (divji prašič) na Bovškem s strani voznika osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je vozniku avtomobila med vožnjo po regionalni cesti iz Bovca proti Logu pod Mangartom z leve strani pred vozilo pritekla omenjena divjad. Zaradi trčenja je na vozilu nastala materialna škoda (poškodovan prednji desni del vozila) in je bilo v nevoznem stanju. O zadevi so bili obveščeni tudi člani tamkajšnje lovske družine. Bovški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.