urednistvo@preteklih24.si

V Vodicah je bilo vlomljeno v hišo iz katere je bil odtujen kovinski sef

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 186 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 43 dogodkov, s področja javnega reda in miru 37 dogodkov in s področja prometne varnosti 68 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 12 tatvin, 4 vlome in tri primere poškodovanja tuje stvari. Policisti so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer pa še zbirajo obvestila.

Prometna varnost

S področja prometne varnosti so obravnavali 20 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč v kateri so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

Dvema večkratnima kršiteljema sta bili zaseženi vozili.

Kršitve javnega reda in miru

S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 16 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

Nezakoniti prehodi državne meje

Med 2. 12. 2019, od 6. ure, in 3. 12. 2019, do 6. ure, so policisti Policijske uprave Ljubljana na območju Ljubljane, Kočevske reke, Ivančne Gorice in Višnje Gore izsledili in prijeli 37 tujcev (drž. Pakistana, Bangladeša, Indije, Alžirije, Kosova in Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Kriminaliteta:

Vlomi
Na Igu je bilo vlomljeno v garažo, od koder je bila odtujena alkoholna pijača in orodje. Škoda znaša okoli 1000 evrov.
V Vodicah je bilo vlomljeno v hišo iz katere je bil odtujen kovinski sef. Skupna materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Viča je bilo vlomljeno v novogradnjo, od koder je bil odtujeno orodje in material za gradnjo. Škoda znaša okoli 1000 evrov.

Na območju Zagorja ob Savi je bilo vlomljeno v brunarico, od koder je bil odtujen namizni prt. Škoda znaša okoli 60 evrov.

Nesreča pri delu
Na območju Most je včeraj, okoli 16.30 ure prišlo do nesreče pri delu, kjer je delavec v skladišču podjetja, zaradi neprevidnosti z glavo udaril ob trd predmet in se pri tem lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti z zbiranjem ugotovili niso ugotovili znakov kaznivega dejanja in bodo o dogodku obveščali pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče
Včeraj dopoldne je na območju Most in na primorski avtocesti prišlo do prometne nesreče v katerih sta bili samoudeleženi osebni vozili. Oba voznika je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo, zato je eden trčil v