urednistvo@preteklih24.si

V Kopru je nekdo na makadamskem parkirišču ob hitri cesti z osebnega avtomobila BMW ukradel vsa štiri kolesa, vredna 1500 evrov

Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24 ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 126 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, dve prometni nesreči z lažjimi poškodbami, dve vozili so zasegli. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in dve tatvini ter eno nasilje v družini. Intervenirali so petkrat zaradi kršitve javnega reda in miru.


 

Promet

Dopoldan so policisti v Ilirski Bistrici zasegli osebni avto domačinu, ki je vozil v času veljavnega ukrepa prepovedi vožnje. Sledi obdolžilni predlog.

V Kopru je nekdo na makadamskem parkirišču ob hitri cesti z osebnega avtomobila BMW ukradel vsa štiri kolesa, vredna 1500 evrov.

Popoldan je na Ulici 15. maja v Kopru avto zbil motorista. Ugotovljeno je bilo, da je 43-letna voznica z osebnim avtomobilom izsilila prednost v križišču 58-letnemu vozniku mopeda. Ta je padel in se lažje poškodoval. Odpeljali so ga v SB Izola. Povzročiteljici sledi plačilni nalog.

Ob 17. uri so policisti v vasi Koče pri Postojni zasegli vozilo 46-letni voznici, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Podan bo obdolžilni predlog, vozilo so ji zasegli. Sledi ji tudi kazenska ovadba za ponarejanje listin, saj je imela na vozilu nameščene doma natisnjene registrske tablice.

Ob 17. uri je bil na vlaku (relacija Divača – Pivka) vinjen, agresiven in žaljiv potnik. 73-letnik je v Pivki izstopil, policisti pa mu bodo izrekli globo.

Ob 19. uri pa je Portorožu vstopila na avtobus 42-letna potnica iz Kopra, ki se je sprla z voznikom tako močno, da jo je voznik napadel, jo zmerjal in žalil. Napad je nato preprečil mimoidoči. Vozniku sledi globa.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka, 2. 12. 2019 od 6.00 ure, do torka, 3. 12. 2019 do 6.00 ure, obravnavali 14 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Vse osebe so obravnavali policisti PP
Ilirska Bistrica. Postopki še potekajo.

Obravnavane osebe po državljanstvih:
Pakistan 11,
Albanija 2,
Afganistan 1.