urednistvo@preteklih24.si

Tržiški policisti so včeraj obravnavali smrt osebe na javnem kraju

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24urah sprejel: 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 2 s telesnimi poškodbami; 3 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;

Kriminaliteta

S področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli eno vozilo.

Dogodki:

Kranjski policisti so včeraj sredi popoldneva obravnavali požar v kleti stanovanjske hiše. Vnele so se stvari nad odloženim pepelom.
Nastalo je za nekaj sto eurov materialne škode. Zaradi vdihavanja dima je bila eni osebi nudena zdravniška pomoč. Previdno pri ravnanju s pepelom. Neprevidno odvržen pepel je bil že večkrat vzrok za požare. Zato pazite, kam in kako ga odlagate.

Tržiški policisti so včeraj obravnavali smrt osebe na javnem kraju. Tuja krivda je izključena.

Promet

Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali dve prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Obe sta se zgodili okoli 14. ure. V Kranju je voznica na prehodu za pešce trčila v peško, v Cerkljah na Gorenjskem pa je bila peška zbita pri premiku vozila na parkirišču. Pozivamo k previdnosti v prometu in ponovno opozarjamo, da pešci pri prečkanju ceste nimajo absolutne prednosti. Preden stopijo na vozišče, so se dolžni prepričati, če gredo lahko varno čez cesto. Če vozilo pred prehodom ne zmanjšuje hitrosti, je možno, da je voznik pešca spregledal. Pri omejitvi 50 km/h vozilo vsako sekundo prevozi dolžino 14 metrov, kar ob poznih reakcijah zmanjšuje možnosti za pravočasno ustavitev. Previdno tudi na parkiriščih.

Kriminaliteta

Včeraj med 15.30 in 17.10 je bilo na parkirišču pod Joštom z razbitjem stekla vlomljeno v osebni avtomobil. Odtujen je bil nahrbtnik s stvarmi. Na Štefetovi ulici v Šenčurju so kranjski policisti včeraj zvečer obravnavali tatvino zlatnine iz stanovanjske hiše. Storilec je dejanje izvršil med 17.30 in 19.55 uro.

Na Trsteniku pa so policisti obravnavali tatvino moške torbice s karticami, denarjem in dokumenti. Predmeti so bili odloženi v vozilu. Pozivamo k izvajanju samozaščitnih ukrepov in večji skrbi za svojo lastnino. Na hišah in stanovanjih, naj bo videti, kot da je nekdo doma. Vrata in okna naj bodo zaklenjena. Stvari večjih vrednosti ni varno hraniti doma. Kdor ima možnost, naj osnovne samozaščitne ukrepe kombinira s tehničnim varovanjem. Tudi za vozila velja, naj bodo zaklenjena, parkirana na osvetljenih in obljudenih parkiriščih in prazna vrednih stvari ter predmetov, ki privabljajo tatove (telefoni, denarnice, kartice, nahrbtniki, fotografska oprema, vredni športni rekviziti ipd.).